BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

Değerli okuyucularım

Pazar günü Babalar günüydü.

Anneler gününe göre Babalar günü pek sönük kutlanıyor.

Anneler günü ise aman bir coşku bir coşku ile kutlanıyor ki sormayın.

Ben de bir “Baba” olarak önemsenmediğimi düşünerek vallahi bu durumdan alınıyorum.

Genellikle Baba olan arkadaşlarımla konuşuyorum vallahi Ahmet Ağabey biz evin galiba kölesi olmamız bunda etkin diyorlar.

Peki Babalar günü nerden çıktı?

Her yıl haziran ayında kutlanan babalar günü bu yıl 21 Haziran’a denk geliyor. Tüm dünyada coşkuyla kutlanan babalar günü kutlanır .

“Sonora Smart Dodd bir Amerikan iç savaşçısının kızıdır.

Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü.

Hal böyle olunca Dodd anneler günü gibi babalarında bir günü olması gerektiğini düşünmüştü.

Babalar günü ilk olarak 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.”

Değerli okuyucularım Darüşşafaka Cemiyetinin de uzun yıllar bulundum burada babası ve annesi ölmüş yetim çocukların böyle günlerde çektiği acıyı yakından gördüğüm için babalar veya anneler günü kutlamaların olduğu günler içim cız eder çünkü hep YETİM ÇOCUKLARI hatırlarım.

Tekrar hepinizin, BABALAR GÜNÜNÜZÜ KUTLARIM EBEDİYETE İNTİKAL ETMİŞ BABALARIMIZI DA RAHMETLE ANIYORUM.

AYDIN DENİZLİ OTOYOLU

Aydın ili gerçekten şansız bir il sayın AK Parti iktidarından maalesef istediğini alamadı. Turgut Özal döneminde Sayın Cengiz Altınkaya ve Sayın Yüksel Yalova kardeşlerimin Bakanlığı Aydın ili için yatırım dönemiydi.

Mesela Aydın-İzmir otoyolu Sayın Cengiz Altınkaya’nın Aydın iline armağanıdır. Hatırlayanlar bilir, ondan önceki dönemlerde Aydın’dan İzmir e gitmek resmen Çin işkencesiydi. Sayısız cenaze kaldırdık bu yolda.

Şimdilerde öyle mi? 45 dakikada İzmir’den Aydın iline geliyoruz.

Peki Aydın Denizli oto yolu neden yapılamıyor?

Sebebi çok açık… Burada Sayın Aydın AK Parti Milletvekillerini suçlamak doğru ancak AK partinin Cumhurbaşkanı maalesef Aydın ilini (kanaatimce) pek sevmiyor adeta Aydın ilini cezalandırıyor.

Denizlili işadamı arkadaşlarımla da konuşuyorum onlarda aynı şeyi söylüyorlar.

AYDIN –DENİZLİ otoyolunda Aydın’dan Denizli’ye giderken 54 trafik ışığından geçiyorsunuz. Her kırmızı ışıkta 1 dakika bekleseniz 54 dakika eder. İşte bu yüzden Denizlili iş adamları İzmir’e gidecekleri zaman Uşak üzerinden seyahati tercih ediyor.

Halbuki İstanbul-İzmir otoyolunu yapan AK Parti iktidarı için 140 km.lik Aydın-Denizli devamında Burdur üzerinden geçecek.

NE YAPILACAK?

Yapımı planlanan Aydın-Denizli Otoyolu Aydın Merkez, Dalama, Yenipazar, Bozdoğan üzerinde Denizli’ye ulaşacak. 140 kilometresi ana yol 14 kilometresi de bağlantı yollarından oluşuyor.

Otoyol bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ve 5 hizmet tesisi bulunması planlandı.

Proje; Denizli-Burdur Otoyolu ve Burdur-Antalya Otoyolu'nun da tamamlanması ile birlikte toplam 580 kilometreyi kapsıyor.

Normal şartlarda İzmir-Antalya arasında devlet yolu ile olan 7 saatlik seyahati 440 kilometreye ve 3,5 saate düşürmeyi hedefliyor.

9 kez ihalesi iptal edilen otoyolun yeni ihale tarihi 3 Temmuz’da yapılacağı söyleniyor.

Aydın AK Parti Milletvekillerinin bu konuda gerekli çalışmaları yapmadıkları hususunda genel bir kanı var.

Maalesef AK Parti iktidarının iş bitiremeyen milletvekilleri olarak anılmaktalar ve Aydın halkına hayal kırıklığı yaşatmaktadırlar.

Sadece Aydın Milletvekilleri için söylemiyorum diğer iktidar milletvekilleri için de aynı şeyi söylüyorum.

İktidar milletvekillerinin Ankara’da bir genel müdürün karşısında da yaptırım güçleri yok.

Denizli-Aydın otoyolu ihalesinin 9 kez ertelenmesinin sebebi yatırımın %20’si öz kaynak, geri kalan %80 yabancı yatırım kaynağı olması sebebiyle yabancı bankaların Türkiye’ye gerekli güveni duymadıkları ve bu sebeple kredi vermedikleri iddia ediliyor.

Bu ihale yapılamaz ise AK PARTİ siyasi iktidarı Aydın’da olumsuz etkilenmeye devam eder.