Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, zeytinyağı satış fiyatlarının maliyetleri karşılamadığını, çiftçinin şikayetinin her geçen gün arttığını iddia etti.
Günümüzde dünyada 925 milyon kişinin açlıkla karşı karşıya olduğunu ifade eden Aydın, tüm hükümetlerin güvenilir, sağlıklı ve ucuz gıda erişimini sağlamakla görevli olduğunu hatırlattı.
Yetersiz beslenme ve açlık sorununun Türkiye'de yankı bulmadığını ve çiftçi sorunlarının Türkiye gündeminde yeterince tartışılmadığını savunan Aydın, şu görüşleri dile getirdi:
''Tarım ve çiftçinin sorunları görmezlikten geliniyor. Tarım çok uzun bir süredir baş aşağıya gidiyor değer kaybediyor. Çiftçinin ne zamandır boynu bükük. Çiftçi ürettiğinden zarar ettikçe icra, haciz kıskacına girdi ve tarlasına küstü. Ülkemizde, tarımla iştigal eden üretici sayısında, ekim alanlarında ve üretim miktarlarında dramatik düşüşler var.
İthalat patladı. Cari açıkta rekor üzerine rekor kırıyoruz. Bugün, ülkemizde 150 milyon zeytin ağacı var. Dünya zeytin üretiminde ilk 5 ülke arasındayız. Dünya zeytinyağı üretiminde dördüncüyüz. Sofralık zeytin üretiminde İspanya'dan sonra ikinci sıradayız. Ülkemizde 400 bin aile geçimini zeytine bağlamış durumda. Bir litre zeytinyağından üreticinin eline geçen para 4 lira iken, bir litre motor yağının 10 liraya satılması, var olan ekonomik sistemin kimden yana ve kimin için çalıştığının en açık göstergesidir.''