AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Cumhuriyet Halk Partisinin İl Dayanışma Toplantısına Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılmazken, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın, İl Başkanı Hulusi Şahinci ve İl Yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ve Merkez İlçe Yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP'li belediye başkanları, İl ve İlçe örgütleri başkanları katıldı. 
 
Toplantının basına açık bölümünde cezaevinde tutuklu bulunan CHP'li milletvekilleri konu alınırken, cezaevindeki vekillere yapılanların haksız olduğunu, vekillerin seçimlerde aday olurken vekil olmalarına mani hiçbir engel bulunmadığına dair belgeler aldılarını ve YSK'ya bu şekilde başvuru yaptıklarını ifade ettiler.
 
İl Başkanı Hulusi Şahinci, " Hepberaber Türkiye'deki gelişmeleri merakla izliyoruz. Bütün örgütüme her ne kadar Türkiye'de birinci parti çıkamasak da Aydın'da yüzde 38 gibi bir oy oranı ile birinci parti olmamızı sağladıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizler seçim değerlendirmesi yapalım derken yemin krizi gündeme geldi. Amacımız cezaevindeki vekillere dokunulmazlık zırhı ile kuşatıp onların ceza almalarını engellemek değildir. Eğer cezaevindeki vekillerimiz halkımızın oyları ile seçilmişler ise bulundukları yerden çıkartılarak Meclis salonundaki yerlerini almaları sağlanmaldırı. Demokrasi anlayışı ile bağdaşmayan bu durumun bir an önce düzeltilmesini ve vekillerimizin Meclis'e girmelerini istiyoruz. Eğer davalarının nezninde bir ceza almaşları söz konusu ile buna karşı çıkmayacağız, fakat kesin bir hüküm giymeden bunca zamandır ceazevinde tutulmalarına bir anlam veremyioruz" dedi.
img_4264.20110709135703.jpg img_4265.20110709135759.jpg img_4273.20110709135827.jpgKürsüde konuşan CHP'li Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın ise bunun bir yemin değil demokrasi krizi olduklarını belirtirken, "Cumhuriyet HaLk Partisi tarihinde çok partili döneme geçmeyi kabullenerek, muhalefet olmayı göze almış bir partidir. CHP'nin tarihinde ve geleceğinde demokrasi yatmaktadır. Fakat Milletvekili seçilen arkadaşlarımızın bunca zamandır ceazevinde tutuklu tutularak yemin etmeleri engellenmektedir. Bu hangi demokrasi anlayışa sığmaktadır anlayamıyoruz. Bizler dokunulmazlık gelsin, ceza almasınlar gibi isteklerde bulunmuyoruz. Sadece ceazevindeki vekillerimizin hak ettikleri yere yani Meclis salonuna gelerek yemin etmelerini ve bizlerle beraber ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını istiyoruz. Süren davaları doğrultusunda ceza alacak bir duruma gelmeleri halinde alcakları cezalarada hiçbir itirazımız olmayacakdır. Meclisimizin duvarında yazan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü ile milletimizin seçtiği kişilerin gördükleri bu muamele demokrasi anlayışı ile çakışmaktadır" şeklinde konuştular.