AYDINPOST HABER SERVİSİ - Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Aydın’daki törene CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler Belediyesi Başkanı Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Mehmet Şık ve çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Bayram İnci’nin Ata’nın huzuruna çelenk sunmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla devam etti.

Törende konuşma yapan İnci, Türkiye Cumhuriyetini kuran Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet değerlerini korumaya ve Türkiye’nin aydınlık yüzünü büyütmeye devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sonuna kadar sahip çıkacağız. CHP, saltanata son verenlerin, bir devri kapatıp bir devri açanların partisidir. Her türlü baskıya rağmen ülkeyi dünya savaşının dışında tutanların, demokrasi için iktidardan vazgeçmeyi bilenlerin partisidir. CHP, darbelere direnenlerin partisidir.

CHP kuruluşundan bu yana gerici örgütlenmelere karşı çık ciddi mücadeleler vermiş, yönünü çağdaş dünyaya dönmüş, cemaat ve tarikatların büyük tehlike olduğunu saptamış ve ona göre siyaset yapmıştır. Çünkü tarikat ve cemaatlerin ortak noktası Atatürk’e, laikliğe, çağdaşlığa ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı olmaktır.

CHP olarak bedeli ne olursa olsun adaleti, insan haklarını, demokrasiyi laikliği, sosyal devleti ve hukuk devletini savunacağız, mücadele edeceğiz.

Başta ulu önerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin ve partimizin kurtuluşu ve kuruluşunda emek verenleri, bu uğurda hayatını yitirenleri ve aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz” dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

img_2402.jpgimg_2404.jpgimg_2405-001.jpg