Çevre yolu ihalesini 80 milyon TL’ye alarak 4 ay önce şantiyesini kuran firma Çeştepe-Tepecik beldesi sınırları içersinde kamulaştırma yapılmadığı için çalışmalara başlayamadı.

İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Muğla yolundaki otoban kavşağından Serçeköy’e kadar yaklaşık 10 kilometrelik otoban kalitesindeki çevre yolu için yapılan ihalenin ardından ihaleyi alan firmaya yer tesliminin yapıldığını ifade etti. Firmanın çevre yolu inşaatı için 4 ay önce şantiyesini kurduğunu kaydeden Uraloğlu, “10 kilometrelik yolda kamulaştırma problemi var. Ulaştırma Bakanlığı’ndan kamulaştırma için ‘kamu yararı’ izni alındı. Muhtemelen önümüzdeki ay vatandaşlarla kamulaştırma için pazarlığa oturacağız” dedi.

2 YIL İÇİNDE BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Aydın çevre yolunu 2014 yılının ilk aylarında açmayı planladıklarının altını çizen Uraloğlu, “Kurum olarak büyük ihtimalle hiçbir sorun yaşanmadan kamulaştırmanın gerçekleşeceğine inanıyoruz. Eğer anlaşamazsak vatandaşa yük olmamak için kurum olarak biz mahkemeye gideceğiz. O zaman da mahkemenin sonucunu bekleyeceğiz. Bizim tahminlerimize göre önümüzdeki sonbaharda inşa çalışmaları başlar. İnşa çalışmaları başladığında yolun 2 yıl içinde bitmesini planlıyoruz” diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png