Ayşe Nine’nin yaşamının son gününe kadar şuurunun açık ve yaşadığı olayları en ince ayrıntısına kadar anlatan bir hafızaya sahip olduğunu belirten Köşk Kaymakamı Mehmet Sefa Demiryürek, “Ayşe Ninemiz en önemli canlı tarihlerimizden biriydi. Yunan mezalimini tüm ayrıntıları ile anlatarak genç nesillere kıymetli bir tarihi bilgiyi aktaran bu değerimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.
Resmi kayıtlara göre 104 yaşında olan Ayşe Günel’in 18 Şubat 1922’de yaşanan Karatepe Katliamı’nın canlı şahitlerinden olduğunu belirten Karatepe Köyü Muhtarı Aydın Kılınç, Ayşe Nine’den geriye kayıtların kaldığını belirtti. 104 yaşında olmasına rağmen, ölünceye kadar sağlıklı bir hayat sürdüğünü belirten Muhtar Kılınç, “Ayşe Ninemiz köyümüzün en yaşlı fertlerinden biriydi. 18 Şubat 1922 günü köyümüze işgalci Yunan’ın basmasını ve Köyün camiine doldurulup 78 kişinin yakılması olayının canlı tanığıydı. Kendisi Yunan geldiği gün 13-14 yaşlarında genç kız olduğu için karşı dağda bulunan Cumayanı Köyü’ne kaçtığını anlatırdı. Köşk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ayşe Nine ölmeden önce anlattıkları kayıt altına alınmıştı” diye konuştu.
Aslen Karaçakal Yörüklerinden Mehmet Sarı’nın kızı olan Ayşe Günel, köyde kılınan cenaze namazının ardından Köy mezarlığında toprağa verildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120815aw000222_01.jpg