Meclis Hukuk Komisyonu ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nun raporlarını değerlendiren belediye meclisi üyeleri oybirliği ile Yılmazköy’ün belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hizmetlerinden yararlanmasına karar verdi.

Yılmazköy’ün çöplerinin toplanması konusunda belediye meclisinde tartışmalar yaşanırken, AK Parti’li meclis üyesi Nebil Alparslan’ın katı atık bedeli ücretinin Yılmazköy’den alınıp alınmayacağı sordu.

Konu ile ilgili yetkinin mecliste olduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yılmazköy muhtarımız bize dilekçe ile başvurdu. Kendisi çöpler koktu diyor. Mücavir alanımızda bulunan diğer köylerimize de isterlerse gidebiliriz. Ancak, şu ana kadar bize gelen bir başvuru yok” dedi.

AK Parti’li Meclis üyesi Nebil Alparslan, başkan Çerçioğlu’na Yılmazköylülerden ‘Katı atık bedeli alacak mıyız’ diye sorarken, katı atık bedeli almamanın Aydınlılara haksızlık olacağını söyledi. Bu sözler üzerine Aydın’da uzun süre tartışılan katı atık bedeli konusunda tartışmalar yaşandı.

“YANLIŞ HESAPLAMA YAPILMADI”

Bürokratların katı atık bedelini hesaplarken yanlış hesaplama yapmadığını iddia eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu rakam AKP’li Yozgat Belediyesi’nde de 10 TL. Belediye olarak işçi maliyetlerimiz yüksek. Sendikalı bir işçi grubumuz var. Bizde temizlik işlerinde özelleştirmeye gidiyoruz. Elektriğe de yılbaşından bu yana yüzde 25 zam geldi. Bunu da maliyete yansıtmak zorundayız. Bence Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemesinde hata var. 3 ton su kullanan vatandaş ile 13 ton su vatandaş aynı fiyatı ödüyor. Çıkış mantığını doğru bulsam da aynı miktarlar ödenmemeli” ifadelerini kullandı.

MHP’li meclis üyesi Ahmet Ertürk ise Kardeşköy, Kızılcaköy, gibi köylerin de var olduğunu ifade etti. Ertürk, bu köylerinde gerekirse temizlik işlerinden yararlanması gerektiğini ifade ederek, katı atık bedelinin ton başına alınması gerektiğini ifade etti. Ertürk, bayramdan sonra temizlik işlerinde yapılacak olan özelleştirme ile Aydın’da tartışılan katı atık bedelinin düşürülmesini dilediklerini söyledi.

AK Parti’li meclis üyesi Mehmet Tuğcu, Aydın Belediyesi’nin ‘anne’ gibi tüm köyleri kucaklaması gerektiğini, isteklerini yapması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Yılmazköy'ün temizlik işleri hizmetlerinden yararlnamasına karar verildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png