Belediye Meclisi’nin üçüncü maddesindeki görüşmeler uzun süre sürerken, toplantıya meclis üyelerinin tartışmaları damga vurdu. Yaklaşık 20 bin Aydınlıyı ilgilendiren maddenin görüşmesi sonucunda mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler birer temsilci belirleyerek Anıtlar Kurulu üyeleriyle görüşecek.

SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Gündemin üçüncü maddesi ile ilgili olarak konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bölgede yaşayan vatandaşların atalarından kalan evlerine bir çivi dahi çakamadığını ve büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi. Bölgede yaşayan 20 bin kişinin vatandaşın mağdur olduğunu ifade eden Çerçioğlu, “Bu olay bizden önceki mecliste de sürüncemede kalmış. İmar Komisyonumuz yaklaşık 3 yıldır bu konu üzerinde çalışıyor. Anıtlar Kurulu ile yaptığımız görüşmelerde sona yaklaştık. Örnek olarak Kemer Mahallesi’nde bulunan Göçmen Evleri için kurul iki kata izin verirken, biz üç istiyoruz. Bu maddeyi bu haliyle geçirip, Anıtlar Kurulu’nun üyeleri ile görüşmeliyiz. İsterseniz 31 meclis üyemizle birlikte gidelim, üyelerle görüşelim” diye konuştu.

AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Nebil Alparslan ise, bu konunun tüm Türkiye’nin sorunu olduğun u belirterek, merkezi yönetimin yasal düzenleme konusunda çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Alparslan, “İlerleyen dönemde bu konu çözüme kavuşturulacaktır. 3 yıldır bu konu Anıtlar Kurulu ile aramızda gidip geliyor. Bizde meclis üyeleri olarak orta sahada topu alacağız diye uğraşıyoruz. Rapor ile ilgili tüm bilgilerin tüm meclis üyelerine dağıtılıp incelenmesini istiyoruz. ‘Kötü emsal, emsal olmamalı’. Şehrin silüeti bozulacaksa önlemler alınmalı. Konunun daha iyi ele alınıp değerlendirilmesi için, maddenin ertelenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TOPU TACA ATMAK İSTEYEN VARSA ATSIN”

Alparslan’ın sözleri üzerine konuşan Başkan Çerçioğlu, “Komisyonda partinizin mensubu var. Olaya vakıf olmalı. Eğer raporu sizlere iletmediyse sorun bizde değil. Bu konu 7-8 yıldır gelip gidiyor. Top ayağımıza geldi, taca atmak isteyen varsa atsın. Vatandaşın menfaatini, çıkarını düşünmek zorundayız. Anıtlar Kurulu’nun üç kata izin verdiği yerde biz dört-beş kat istiyoruz, onların iki kata izin verdiği yerde biz üç istiyoruz. Söz siz meclis üyelerinin. 3 yıldır uğraştık ve yüzdük-yüzdük kuyruğuna geldik. Bende gittim yerinde incelemelerde bulundum. İnsanlar 40 metrekarede yaşama mahkum ediliyor. Aydın bu sorundan kurtulmalı” şeklinde konuştu.

Başkan Çerçioğlu’nun ardından söz alan Alparslan topu taca atmak istemediklerini çözüm için var olduklarını ifade etti.

“HEP BERABER GİDELİM”

Başkan Çerçioğlu ise, sözlerine şöyle devam etti: “Anıtlar Kurulu üyeleri ile konuştuk. Hiç bir üye Aydın’da yaşamıyor. Gelin hep beraber Anıtlar Kurulu’nun toplantısına gidelim.Siyasi irade olarak birlikte olduğumuzu gösterelim, elimizi kuvvetli tutalım. Hiçbir üyesi Aydın'da yaşamayan Anıtlar Kurulu karşısında 'Bakın biz meclis, tüm siyasi parti grupları olarak bu kararları aldık. Biz böyle istiyoruz' diye güçlü bir şekilde çıkabilmeliyiz. Aydın değneksiz köy değil’ diyelim.Bu sıkıntıyı çözmek zorundayız”

MHP’li meclis üyesi Ahmet Ertürk’ün kararı erteleme isteği üzerine konuşan Çerçioğlu, başbakanın bile 6 tünel konusunu 6 ayda hallettiğini, acele edilmesi gerektiğini ifade etti.

KABUL EDİLDİ

Yapılan oylama sonunda toplantıya katılan CHP'lilerin tümü ile AK Parti'den Mehmet Tuğcu olmak üzere 10 üye kabul oyu verirken, 2 üye çekimser ve MHP grubunun tamamı olmak üzere ise hayır oyu kullandı.

Koruma Amaçlı İmar Planı mecliste kabul edilmesinin ardından, plan bu ay içinde toplanacak Anıtlar Kurulu'nda görüşülecek. Ayrıca , Anıtlar Kurulu toplantısına mecliste grubu bulunan siyasi partilerin ve isteyen meclis üyelerinin de katılması kararlaştırıldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png