Özgürlük ve adalet için yapılacak mitinge katılımın zorunlu olmasına tepki gösteren bazı stajyer avukatları, katılmama durumunda stajlarının etkilenip etkilenmeyeceği korkusu sardı. Aydın Baro Başkanı Sümer Germen ise katılım zorunluluğunu savunarak,"Bu mesleki iç disiplindir." dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve barolar tarafından 5 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenecek 'Özgürlük ve Adalet İçin' mitingine Aydın Barosu stajyer avukatlara katılma zorunluluğu getirdi. Aydın'daki 40 stajyer avukata gönderilen mesajda 'TBB ve barolar tarafından 5 Mayıs Cumartesi günü saat 11.30'da 'Özgürlük ve Adalet İçin' İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak mitinge tüm stajyer avukatlarımızın katılımı zorunludur' denildi.

Stajyer avukatlara katılma zorunluluğu ile ilgili Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, konunun baronun iç disiplinini ilgilendirdiğini, basını ilgilendirmediğini belirtti. Mitinge, katılma zorunluluğunun mesleki bir durum olduğunu iddia etti.

Germen, katılmak istemeyen stajyer avukatların tepkisi için ise "Bu, baronun ve mesleğimizin iç disiplini ilgilendirir. Herkese adalet ve hukuk lazım. Ben bu mesajı size ileten arkadaşı bulacağım. Bu mitingi haklarımıza sahip çıkmak için yapıyoruz. Özel mahkemelerde görev yapan hakimlerden bu stajyerler de zarar görecek. Hukuk adalet herkese lazım. Bu konu basını ilgilendirmez. Biz demokrasiden geri adım atmadık." dedi. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

aydin-barosundan-duyuru....jpg