Aydın Baro salonunda yapılan açıklamada, bugün Dünya nüfusu üzerinde 7 milyarı aşkın insan nüfusu yaşadığını belirten komisyon başkanı Selmin Türkel” bunun bir kısmı savaş coğrafyalarında yaşam mücadelesi verirken, bir kısmı sömürge ülkelerinde açlık ve sefalet içerisinde ölümü beklemektedir. Ne yazık ki günümüz dünyasında büyük bir çoğunluk doktor, ilaç, barınma ve temel eğitim gibi olanaklardan hala yoksun durumdadır. Dünya nüfusunun neredeyse dörtte biri en temel hijyen koşularından bile mahrumken, yaklaşık bir milyar insan da temiz sudan mahrum yaşamaktadır.”dedi.

Dünyanın en zengin %1’lik dilimi, oluşan küresel servetin %82’sine sahipken, gözümüzü gerçeklere kapatarak, insanların  haklar bakımından eşit olduğunu söylemenin mümkün olmadığını belirten Türkel “ Gelir adaletsizliğindeki bu uçurum, yalnızca sonuçlarıyla değil, bizatihi varlığıyla da tüm insanların eşit haklara sahip olmadığının kanıtıdır.”diye konuştu.

Kızılcaköy’de kurulması planlanan Jes’e karşı yöre halkının sergilediği haklı tepki ve mücadelenin de yanında olduklarını belirten Aydın Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Selmin Türkel “ Aydın Barosu İnsan Hakları Komisyonu adına herkesin temel hak ve özgürlüklere saygı duyduğu, ayrımcılığın olmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği, çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanan, düşünce ve ifade özgürlüğünün yaşandığı, insan hakları ihlallerinin hiçbir şekilde yaşanmadığı, birlik, beraberlik, kardeşlik içersinde, insana insan olduğu için değer veren bir dünya özlemiyle 10 Aralık Dünya İnsan Günü’nü kutluyoruz.”