Değerli okuyucularım Türkiye’de pandemi dolayısıyla maalesef eğitim sistemimiz çökmüş vaziyette.

Çocuklarımız yaklaşık bir yıldır sınıflarında karşılıklı eğitim alamıyorlar.

TV vasıtasıyla eğitim fakir aile çocukları için mümkün değil evde eğitim çağında 3 çocuk var ise 3 tane bilgisayar gerekli bu bilgisayarların internet bağlantısı gerekir bu çocuklar şu anda kayıp yıllarını nasıl karşılayacaklar.

Devlet ve yerel yönetimler boş işler ile uğraşıyorlar, çorba dağıtmak tamam da bu çocukların eğitimi için özellikle de köylerde internet bağlantısı sağlanabilir.

Köylerde mahallelerde ilçelerde eski dönemde köy okuma odaları vardı yine yapılabilir.

Buralara bilgisayarlar konabilir ama maalesef bunlar hiç yapılmıyor. Aydın’da yerel yönetimler ve devlet fakir halkın çocukları için hiçbir şey yapmıyor.

İşte önümüzdeki seçimlerde bu Z ve Y kuşağı sizin canınızı okuyacak ve o seçim meydanlarında bunun hesabını soracaklar.

Bu hafta Aydın’da eğitimin duayeni Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları Sahibi, Biyolog Sn Cengiz Altıntaş ile eğitimi, Aydın ilini, Aydın’ı yönetenleri masaya yatırıp röportaj yaptım.

 

Cengiz Bey, Aydın iline nasıl geldiniz, neler yaptınız biraz anlatır mısınız?

Ahmet Ağabey, 1970 yılı Denizli-Çal doğumluyum, 25 yıl evvel Aydın iline gelin geldim, eşim Karpuzlulu ve öğretmendir.

Ben Denizli Lisesini bitirdim sonra Balıkesir Necatibey Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünü okudum. Batman’a 1993 yılında gittim 5 yıl Batman’da öğretmenlik yaptım eşimle birlikte eşimle üniversitede tanışmıştık. 28 Şubat’ta benim eşim başörtülü olduğu için çok sıkıntı çektik. Sıkıntılar üzerine ben istifa ettim.

Eşinizin başörtülü olması mı istifa etmenize sebep oldu?

28 Şubat’ta eşimin başörtülü olması sebebiyle çok baskı ve zulüm gördük. Ben dayanamadım bu baskı ve zulümlere 1998 yılında eşim de biyoloji öğretmeniydi. Baskıya uğradık sanki vatan haini gibi zulüm gördük.

Ben Denizli Ülkü Ocaklarından yetişmiş kişiyim. Milliyetçi ve vatansever bir aileye mensubuz. Batman’da eşimi ücretsiz izine ayırdım ben de öğretmenlikten istifa ettim.

Aydın iline iş aramaya geldim. Bu durumu hazmetmedim. Batman’da İstiklal Marşı okunmayan bayrak asılmayan okullarda eğitim verdik. İstiklal Marşı okuttum, bayrak asılmayan okula bayrak astırdım. Sırf başörtüsü sebebiyle zulüm gördük.

Başörtüsü yüzünden vatan haini olduk 28 Şubat'ta.

Batman’dan babam ve kayınpederimden borç para alarak Aydın iline geldim. Aydın’a geldiğimde cebimde beş kuruşum yoktu 1998 yılında.

Devletteki ücretimden beşte bir maaşa Aydın’da Yorum Dersanesinde öğretmenliğe başladım, asgari ücret ile. Bir yıl sigortalı olursam ücretsiz izine ayrılan eşimi Batman’dan eş durumuyla Aydın iline getirebilecektim ve getirdim.

O dönemde küçük iki çocuğum vardı. 1995 oğlumun, 1997 kızımın doğumu. Çocuklarımı ve eşimle Aydın’a geldiğimde beş kuruşum yoktu.

Eşimi Sultanhisar’a tayin ettiler 1998’de 28 Şubat devam ediyor başörtülü olduğu için zulüm görüyor 3 ayda bir başka okullara tayin edildi.

Dersaneye ortak oldum, 1998’den 2002 yılına kadar.

2002’de Uğur Okulları o zaman Uğur Dersanesini ortaklarımla açtım. 12 yıl Aydın’da dershanecilik yaptım, 2012’de Bahçeşehir Kolejini açtık.

Uğur Okulumuz oldu, Bahçeşehir Kolejimiz oldu, Penta Dil Okulumuz vardı.

Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları anaokulundan lise sona kadar eğitim verir aydın ilinin en kapsamlı başarılı okullarıdır.

Şu an 2000 öğrencimiz var. 530 personelimiz var.

Benim hayatta en büyük korkum aç kalmaktır. Ailemin aç kalmasıdır. Açlık en büyük korkumdur.

Buradaki başarımız en çok üniversite kazandıran eğitim kurumu olmamız. Her sene 100 öğrencinin 97’sini üniversiteye kazandırıyoruz.

Uğur Koleji geçen sene üniversite seçmede birinciliği almıştır. Görme engelli öğrencimiz, Bahçeşehir psikolojiyi kazandı.

Adı, Ahmet Serce Uğur.

Bu çocuğumuza destek sağladık.

2020 yılında Türkiye Birincisi oldu. Okullarımızın sahibi Enver Yücel ona HARWARD yolunu açtı. Allah razı olsun.

Cengiz Bey ben açlıktan korkuyorum dediniz anlatır mısınız?

Benim hayatta en büyük korkum çocuklarımın ve kendimin aç kalmamdır sırf bunun için Aydın’da aş evi açtım. Bir babanın en büyük çaresizliği çocuğu, baba ben açım dediği zamanki andır. Baba o an çocuğuna yemek veremezse ölmüştür.

2 yıl boyunca ayda 10 bin kişiye ücretsiz yemek dağıttık. Şu anda Kızılay Başkanvekili olarak devam ediyorum yemek dağıtmaya.

2020 yılında 200 bin yemek dağıttık, vefa gurubu dağıtımını sağladı.

Açtığımız mutfak bunu sağladı.

Bu sene Ramazanda 50 bin yemek dağıttık.

1,7 milyon zekât dağıttık, eski parayla 1,7 trilyon. Her aileye 500 TL verdik.

Şu an 1120 çocuğa burs veriyoruz, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine kişi başı 300 ila 700 TL arasında burs veriyoruz.

İstanbul’da otomotiv sektöründen bir hayırsever Aydınlı olmayan kişi bu bursların yüzde 70’ini karşılıyor bu hayırseverimiz aylık 70 bin eski parayla 70 milyar yardım yapıyor. Aydın ilinden böyle bir hayırsever maalesef yok.

Ben bu hayırsevere İstanbul’a teşekkür etmek için gittim. Adamlar şaşırdı bu işi 10 yıldır yapıyorlarmış bu yardımı Aydın ilindeki öğrencilere.

Ben Aydın ilini anlatınca bütçeyi 10 katına çıkardılar.

Maalesef Aydınlı iş adamlarından böyle gençlere yardım veren hayırsever iş adamları yok.

Varsa çıksınlar ortaya, başka iş adamlarına örnek olsunlar, siz de yazın, biz de duyalım.

Cengiz Bey, sende Atatürk’ün çocuklara hassasiyetini görüyorum…

Atatürk ileri gören bir lider o gençlere ve çocuklara hem öğütleri hem de yatırımları var Türkiye Cumhuriyetini gençlere ve çocuklara emanet etmiştir. Atatürk, yaşadığı dönemde 50 ila 60 yıl ötesini görmüş liderdir. Atatürk’ün ülke sevgisi çocuğa yatırım yapmasından gelir.

Bir kişi çocuğa yatırım yapıyorsa ülkesini seviyor ve ülkesine yatırım yapıyor demektir.

Bir kişi büyük insana yatırım yapıyorsa kendi menfaatine yatırım yapıyor demektir.

Atatürk çocuğa, gençlere yatırım yapmıştır onun için çok büyük insandır.

   

Cengiz Bey, siz Ak Parti’de Başkan Yardımcısısınız, kökünüzde MHP var, politika için ne düşünüyorsunuz?

Ahmet Ağabey, 28 Şubat ihtilali beni AK PARTİLİ yaptı. Eşimin başörtülü olduğu zaman başörtüsüne sahip çıkan AK PARTİ idi. MHP’nin kadın milletvekilini mecliste zorla başını açtırması benim MHP’den kopmama sebep oldu.

Ve Ak partide siyasete başladım.

2009’da delege tercihinde 1’inci çıktım ama listeye giremedim.

Atilla Koç, Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Mustafa Savaş’lara delege tercihinde 500 fark attm ama partim beni birinci sıraya koymadı milletvekili olamadım.

Ama o seçimlerde partim beni Seçim Komisyonu başkanı yaptı. Ben de partime küsmedim. 2014 seçimlerinde partim 7. sıraya koydu.

2020 yılında beni davet ettiler ve ağabey olarak il başkan yardımcılığı görevi yapıyorum.

Cengiz Bey, hep benim Aydın iline borcum var diyorsunuz. Ne yapacaksınız Aydın iline?

Üniversite açacağım. Bu şekilde Aydın halkına borcumu ödeyeceğim. Bu şehre beş parasız geldim.

Bahçeşehir Üniversitesini açamıyoruz ama Aydın’da oluşturacağım vakıf ile Aydın ilinde üniversite açacağım. 5 yıl sonra Aydın ilinde vakıf üniversitesi açacağız merkezi de Kardeşköydeki okul olacak.

Bu benim hayalim.

Orası Sağlık Bilimleri Fakültesi olacak içinde hastanesi olacak önce. Tıp, hemşirelik sağlık bölümlerinin ilk öncesi. Hastane de olacak. Enver beyin desteğini tabii alacağız.

AYDIN İLİNDEKİ JEOTERMAL İLE DÜŞÜNCELERİM…

Ahmet Ağabey, Kanada’ya gittim İzlanda’ya gittim İtalya’ya gittim dünyanın bir sürü yerine gittim.

Jeotermali bizim kadar yasaklayan hiçbir yer görmedim. Herkes, yaptırmayız mantığında. Matbaanın gelmemesi Osmanlının çöküşüne sebep oldu. Jeotermaller adam gibi denetlenecek Kanada’da biz 60 dereceden elektrik üretiyoruz siz 120 dereceden üretmiyorsunuz dediler bana.

Sordum kendilerine, sizin çevreciler eylem yapmıyorlar mı dediğimde, bu milli enerji öyle şey olur mu dediler.

Bunlar petrolü ve doğalgazı 3. dünya ülkelerine satmak için bu jeotermal eylemleri yaptırıyorlar.

Karpuzlu’da zeytinler bitti ama orda jeotermal yok. Bu konu dünyanın iklim değişikliği ile ilgili. Dünyada bir sürü yerde atom santralı var buralarda eylem yapamazsın ama Türkiye’de atom santralı yapılıyor kıyamet kopuyor böyle şey olmaz.

Aynısı jeotermal için geçerli. Ben Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulundayım.

Buradaki raporlarda jeotermalin Aydın’a hiçbir zararının olmadığı yazıyor.

AK PARTİ’nin Aydın ilinde muhalefet yaptığını düşünüyor musunuz?

Kimsenin benim kadar Aydın iline borcu yok. Ben bu şehre bir bavul ile geldim benim bu şehre borcum var. Bunu da hizmet ederek ödeyeceğim.

Aydın’da herkes günü kurtarıyor herkes fotoğraf paylaşma derdinde çözüm yok, whatsap’tan fotoğraf paylaşıyorlar iş yaptıklarını sanıyorlar.

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun çalışmaları için ne düşünüyorsunuz?

Şehri yöneten kişileri göremiyoruz ki onlarla bir araya gelsek proje geliştirsek cidden iyi olur ama onlar ortada yoklar ki.

Biz Özlem Hanımı ve herkesi billboardlarda görüyoruz, billboardlara verilen paralarla fabrika açılsa halka hizmet olur.

Fas’a gittim eğitimci olarak, Kanada’ya gittim, Amerika’da kaldım, İngiltere’ye gittim Dünya da 100 ülkeye gittim.

İngiltere’de Kraliçenin billboardlarda fotoğrafı yok.

Londra Belediye Başkanını Tanıyan bile yok. Londra’da hiçbir yerde resmi asılmıyor.

Fas’ta Kral Hüseyin’in resmi her yerde asılı.

 

Bir şehrin bir ülkenin gelişmişliği düştükçe lider resimleri her yere asılıyor, yükseldikçe resimleri billboardlardan yok oluyor.

Aydın’ın sokaklarına çık bak Sn. Özlem Çerçioğlu’nun billboardlarda resimleri asılı. Hizmetler azaldıkça bu resimler çoğalıyor hizmetler çoğaldıkça bu resimler yok oluyor Aydın’da.

Son sözünü alabilir miyim?

Ahmet Ağabey, inşallah Aydın için güzel şeyler yapacağız. Aydın’ın çocuklarını yetiştireceğiz.

Aydın’dan yöneticiler çıkaracağım. Hayallerim var, durmak yok yola devam size ve www.aydinpost.com ‘a teşekkür ederim.