2009 seçimlerinde tüm rakiplerini geride bırakarak Aydın Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu henüz ilk yılını doldurmadan AYBA isimli Aydın Belediyesi Hizmet Ağı’nı hayata geçirdi. AYBA ile kısa sürede halka dokunulmaya başlandı. Öyle ki eskiden beri süregelen klasik belediyecilik artık yerini sosyal belediyeciliğe bırakıyordu. Bu yolla halkın en temel gereksinimlerine cevap verilmeye başlanmıştı. O tarihte Aydın Belediyesi sorumluluk sınırları dâhilinde yer alan elli bin konut tarandı, ihtiyaç sahipleri belirlendi. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kişileri de arkasına alan AYBA projesi kısa sürede ses getirmişti. Özellikle bakıma muhtaç insanlara faydaları oldukça fazlaydı.

AYBA ilk döneminde oldukça başarılı olunca Özlem Çerçioğlu 2014 yılında yapılan büyükşehir seçimlerine eli güçlü girdi. AYBA başarısı ile 2009 seçiminin aksine 2014 seçiminde Özlem Çerçioğlu seçimi çok rahat kazandı. Özellikle kırsal kesimde yaşayanlara Ayba yolu ile ayrı bir önem vermeleri bu kesimden alınan oy oranının hızla yükselmesini sağladı. Başarılı AYBA çalışmaları 2019 seçimlerinde de Özlem Çerçioğlu için önemli bir rol üstlendi. Sonuç olarak Özlem Çerçioğlu için çok önemli kabul edilen ve bunun doğru olduğu zamanla görülen AYBA başarılı bir proje örneği oldu.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ise 2019 seçimlerinde CHP adayı olarak seçime girdi. Aydın ilimizin küçük, küçük olduğu kadar da borçlu olan Germencik Belediyesi’nin başkanlığını oldukça rahat kazandı. Seçimden önce CHP içinde bile başarılı olamayacağını söyleyenleri net olarak yanılttı. Fuat Öndeş göreve geldiği günden itibaren başarılı çalışmalara imza atmaya başladı. Yüksek borçları disiplin altına aldı, halkın acil sorunlarına çözümler aradı, halkın ekonomisine dokunabilmek için İNYA şirketini kurdu. Fuat Öndeş seçimden önce olduğu gibi seçimden sonra da kırsal bölgeleri ziyaret etmeyi bırakmadı. Bu ziyaretlerinde halkın AYBA benzeri bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu fark etti. AYBA Germencik ilçesinde de önemli çalışmalara imza atıyordu.

Fuat Öndeş ihtiyacı olanlara kısa sürede hizmet götürebilmek için GESA’yı kurmaya karar verdi. GESA Germencik Belediyesi Sosyal Yardım Ağı olarak hizmete girdi. Yüreklere dokunan bir anlayışla hizmet etmeye başladılar. Kimin bir ihtiyacı ve sıkıntısı varsa orada GESA oldu. Özellikle Koronavirüs tabanlı çalışmalarda büyük farklılık yarattılar. Kırsal alanların ilaçlanmasından halkın bilinçlenmesine kadar örnek çalışmalar sergilediler. Kısa süre içerisinde toplam nüfustan fazla (elli bin) maske dağıtımını gerçekleştirdiler. 65 yaş üstüne gelen sokağa çıkma yasağı sonrası iki binden fazla yaşlı vatandaşa hizmet götürdüler. İsteyen kişilerin araçlarını, iş yerlerini dezenfekte ettiler, tüm kamu kuruluşlarını ve camileri de bu süreçte dezenfekte ettiler. Ayrıca tüm mahallelerdeki cadde ve sokaklar temizlenip dezenfekte edildi. GESA kısa zamanda adından söz ettiren bir proje oldu.

Germencik Belediye Başkanı Fuat öndeş izinde yürüdüğü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gibi halka en faydalı şekilde çalışmalar yapmayı sürdürüyor. Hem de aldığı borçlu belediye nedeniyle yıllarca hiçbir şey yapamaz dendiği halde. AYBA için Özlem Çerçioğlu’nu, GESA için ise Fuat Öndeş’i kutlar, halka hizmetlerinde kendilerine başarılar dileriz. 

“Doğru olan haklı olandır.” (Alexander Pope)