Müracaatların 20 Temmuz 2012’de sona ereceğini belirten Başkan Zeki Altın, desteklemelerden faydalanmak isteyen ve birlik üyesi arıcıların vakit kaybetmeden işlemlerini yaptırmasını ve bu yıl kovan başına 8 TL destek verileceğini açıkladı.

Geçen yıl Aydın’da müracaat eden 931 arıcıya 178 bin 390 kovan arı üzerinden 1 milyon 248 bin 730 TL destek verildiğini belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, bu yıl kovan başına 8 TL olarak açıklanan desteklemeden arıcıların faydalanmasını tavsiye etti.

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı üyelerin desteklemelerden faydalanabilmesi için bulunduğu il veya ilçenin Tarım Müdürlüklerine müracaat etmesi gerektiğini belirten Aydın Arcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, “Müracaat sırasında dilekçe ile birlikte arıcının il/ilçe dışında müracaat ediyor ise Arı Konaklama Belgesi ve Veteriner Sağlık Raporu isteniyor. İl/ilçe müdürlükleri, destekleme talebinde bulunan üreticilerin işletmelerini 11/6/2012-12/10/2012 tarihleri arasında arılıkta inceleyerek Arılık ve Arılı Kovan Tespit Tutanağını (Ek-2) düzenler. Dilekçede (Ek-1) beyan edilen arılı kovan sayısını geçmemek üzere, arılıkta yapılan tespitteki kovan sayısı üzerinden değerlendirme yapılır. Bağlı bulunduğu ili dışında başvuruda bulunan gezginci arıcılar için tespit tarihi bitimi 21/9/2012’dir. İl/ilçe müdürlükleri, gezginci arıcıların desteklemeye konu olan belgelerinin (dilekçe, Arılık ve Arılı Kovan Tespit Tutanağı, Arı Konaklama Belgesi ve Yurt içi Hayvan Sevklerine Mahsus Veteriner Sağlık Raporu) asılları veya onaylı suretlerini üreticinin işletmesinin kayıtlı olduğu il/ilçe müdürlüğüne 5/10/2012 tarihine kadar gönderir. İl sistem sorumlusu tarafından AKS’den ilçeler bazında alınacak Arılı Kovan Hak Ediş İcmalleri (Ek-3) kontrol amacı ve askı için ilgili ilçe müdürlüklerine en geç 24/10/2012 tarihine kadar gönderilir. AKS'de birliklere göre düzenlenen Arılı Kovan Hak Ediş İcmalleri 5/11/2012 - 16/11/2012 tarihleri arasında on iş günü süre ile arıcının kayıtlı olduğu il/ilçe müdürlükleri ve bilgi amaçlı olarak birliklerde askıya çıkarılır ve itirazlar il/ilçe müdürlüklerince alınır. Askı süresi bitiminde 19/11/2012-23/11/2012 tarihleri arasında 5 iş gününde itirazlar değerlendirilerek sonuçlandırılır. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise, Ek-3’deki bilgiler doğru kabul edilir. Daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmaz ve herhangi bir hak doğurmaz” diyerek, detaylı bilgi almak isteyenlerin Tarım Müdürlüklerinin yanı sıra Birliği arayabileceklerini söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png