Kongreye saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlanılarak 3 yıllık faaliyet raporu ve tahmini bütçenin oylanmasıyla devam edildi.

Kongrede mevcut başkan Bayram Özen söz alarak dernek üyelerine hitap etti. “ Sabahın erken saatlerinden itibaren ilçelerden ve merkezden yoğun katılım göstermeleri nedeniyle dernek üyelerine teşekkür  ederek konuşmalarına başladı.

Özen, “ Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi olarak , bundan yıllar önce yaktığımız kıvılcım bir meşale oldu. Zor günler atlattık. Ama hiç bir zaman pes etmedik. Böyle böyle yılları geride bırakmış olduk hep birlikte.  Biz yürümeye devam ederken asla arkasına bakmayanlardanız ama geride de kimseyi bırakmayanlardanız da. Tüm amacımız görme engelli bireylerin de tıpkı gören bireyler gibi hayatta çetin mücadelelere girip bu mücadelelerden galip çıkacağını insanlara göstermek , eşit ve erişilebilir yaşam haklarına kavuşmalarını sağlamak. Bu zamana kadar faaliyetlerimizde bize destekleriyle zoru kolay kılan büyüklerimize ve dostlarımıza şahsım ve derneğim adına teşekkür ediyorum “ diyerek konuşmasını sonlandıran Sayın Bayram Özen ‘in ardından seçimlere geçildi. Bayram Özen önderliğinde tek liste ile gidilen seçimlerden Bayram Özen 5. kez güven tazeledi. Yönetim kurulu aşagıdaki şekilde oluşmuştur" şeklinde konuştu.