Edinilen bilgiye göre; Çine"ye bağlı Saraçlar köyü Kahvebelen mevkisinde bulunan Saraçlar Köyü Muhtarlığına ait zeytinlik araziden geçen Çine Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş"ye ait elektrik tellerinin bir birine çarpması sonucu tellerden çıkan kıvılcım yerdeki kuru otların tutuşmasına neden oldu. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede araziye yayılan yangına Karpuzlu Orman İşletme Şefliği"nde görevli 3 adet arazöz ve 15 orman yangını söndürme personeli ile Çine Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yoğun çabalar sonucu kontrol altına alınan yangında 15 hektar zeytinlik alan kül oldu.

ANIZ YANGINI ORMANA SIÇRADI

Öte yandan; Koçarlı ilçesine bağlı Gaffarlar köyü Tülüce mevkisinde de M.Ç. ve Ü.Ç. isimli şahısların kendilerine ait zeytin bahçesindeki otları temizlemek için yaktıkları ateşin rüzgarında etkisiyle ormanlık alana sıçması sonucu başlayan yangına da 2 adet yangın söndürme helikopteri, 4 adet arazöz ve 25 yangın söndürme işçisi ile köylü vatandaşlar müdahale etti.

Havadan ve karadan yürütülen yoğun çalışmalar sonucu kısa sürede kontrol altına alınan yangında 1 hektar kızıl çam ormanı zarar gördü. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, her iki yangın ile ilgili olarak da soruşturma başlatıldı.