Toplantıda Ak Parti hükümetinin yaşlılar ile ilgili yaptığı yenilikler ve düzenlemeler hakkında bilgiler verildi. Başkan Ömer Özmen konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

Günümüzde çevre şartları, gelir düzeyinde iyileşme, teknoloji ve bilimdeki gelişmeler, eğitim seviyesinin yükselmesi, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, barınma şartlarının düzelmesi, hijyen ve sağlık hizmetlerinde ulaşılabilirliğin artması insanların yaşam süresini ve kalitesini müspet yönde etkilemektedir. Bu durum, tüm dünyada ve ülkemizde yaşlı nüfus artışına ve toplumlarda yaşlanmaya sebep olmaktadır. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yaşlılık konusuna hassasiyetle eğilip,büyüklerimiz için devrim niteliğinde politikalar üretmekteyiz.

 

Evde Bakım için ayırdığımız bütçeyi 100 katına çıkardık.

Yaşlılarımıza evde bakım hizmetini ilk kez 2007 yılında başlattık.Ağır engelli raporu olan yaşlı ve engelli tüm vatandaşlarımızın kendi evlerinde bakım hizmeti alabilmesini sağladık.

 

İlk Kez Evde Sağlık Hizmeti Uygulamasını Başlattık

Tüm yurtta ilk kez evde sağlık hizmetini başlattık. Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz. Palyatif Bakım Merkezlerini kurduk. 2016 yılı sonu itibariyle kamuya bağlı hastanelerimiz bünyesinde toplamda 2 bin 200 yataklı, 194 Palyatif Bakım Merkezimiz bulunuyor.

Yaşlı Yaşam Evleri Projemizi Hayata Geçirdik

Huzurevine kabul koşullarını taşıyıp, yaşlı yaşam evlerinde kalmayı tercih eden yaşlılarımızın sosyal çevreden soyutlanmadan, yaşam standartları yükseltilerek ev ortamında (apartman dairesinde veya müstakil evde) yaşamalarını hedefledik. Bu vesile ile “Yaşlı Yaşam Evi Projesi”ni 17 Ağustos 2012 tarihinde başlattık.

Yaşlılarımıza Destek Bizden.

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç,Kimsesiz ve Güçsüz Vatandaşlara Aylık bağlanması hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık. Bu düzenleme ile imkânları yetersiz ve bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık.

 

Maaş Kuyruklarında Çekilen Çileye Son Verdik

65 Yaş Üstü Aylığını 2002-2017 yılları arasında 7,5 katına çıkardık. PTT Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında imzalanan protokolle ilk defa 2011 yılında yaşlılarımıza verilen maaşları, talep etmeleri halinde yaşadıkları evde alabilmelerini sağladık.

14 15

65 yaş üstü vatandaşlarımız artık şehir içi ulaşım ücreti ödemiyor.

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik ve şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık.TCDD Genel Müdürlüğü bünyesindeki düzenleme ile tren biletlerinde 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza %20, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ise %50 indirim uygulamasını hayata geçirdik.

 

Üniversitelerde Yaşlı Bakım Programı Açtık

Yüksek Öğretim Kurumu bünyesinde 109’dan fazla Yaşlı Bakımı Ön Lisans Programı açtık. Ülkemiz genelinde Geriatri bilim dalı sayısı 31’in üzerindedir.

 

Kamu ve özel kuruluşlara bağlı 29 bin 350 kişi kapasiteli 357 huzurevi yaşlılarımıza hizmet veriyor.

Durumu acil olan yaşlılarımız sıraya bakılmaksızın derhal kamuya bağlı kuruluşlara kabul edilmektedir.

22 2324 25

Yaşlılarımıza Şiddete”Dur” Dedik

Yaptığımız kanun değişikliğiyle, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında şiddet içerikli suçların yaşlılara karşı işlenmesi durumunda verilecek olan cezalara artırım uygulanıyor.

 

444 20 444

Yaşlılarımızın karşılaştıkları her türlü engeli aşmalarına yardımcı olmak için kurduğumuz iletişim merkezimiz sayesinde kıymetli büyüklerimizin hizmetindeyiz.