Değerli Okuyucularım Türkiye’nin gündemi o kadar dolu ki insan hangisini yazacak bazen şaşırıyor.

SAYIN TAYYİP ERDOĞAN NE YAPIYOR? AYDIN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞEHİTLERİ CİDDİYE ALMIYOR MU?

  Geçen haftanın en önemli olayların başında Suriye Hududunda Rusya ve Suriye ile devletimiz karşı karşıya geldi. Savaş ha çıktı çıkıyor derken, Sayın Cumhur Başkanımız Sayın Putin ile yaptığı görüşme sonucu “Ateşkes” ilan edildi. Türkiye daha evvelden sözünü ettiği tüm kazanımlardan bana göre vazgeçti.

Rusya ve Suriye’nin istediklerinin hepsini kabul etmek durumunda kaldı.

İstanbul’da konuştuğum herkes Sayın Tayyip Erdoğan’ın geri adım attığını düşünüyor.

DOĞALGAZ KONUSU

Şu an Türkiye göbeğine kadar doğalgazda Rusya ve İran’a bağlı. Hem de tüketim ısınma ve sanayi ölçeğinde eğer Türkiye Rus doğalgazını alamaz ise Türkiye’deki çevrim santralarının neredeyse %65 duracak. ISINMADA ise neredeyse %80 işte bu durum Sayın Tayyip Erdoğan’ın elini kolunu bağlıyor.

JEOTERMAL ENERJİ

Hala bazı jeotermal aleyhtarları iyi üretilmiş jeotermale karşı çıkarak SOVYETLER BİRLİĞİ’NİN ve yabancı petrol şirketlerinin değirmenine su taşıyor düşüncesindeyim.

Konuyla ilgili CHP’nin ileri gelenleri toptan JEOTERMALE karşı çıkarak Türkiye’nin milli enerji üretimin önünü kesiyor.

TURİZM

Şu anda bu senenin güneydeki otellerin en büyük müşterisi RUSLAR. Eğer Putin, Türkiye’ye gitmeyin diyerek Rus vatandaşlarını çekerse Türk turizmi stop der. Bu da milyar dolarlık kayıp.

TARIM

Antalya’da üretilen sebze ve meyve, Rus pazarına giremez ise Antalya batar. Geçmişte bunları yaşadık ve perişan olduk.

ŞEHİTLERİMİZ

Sayın Tayyip Erdoğan, bir NATO’ya bir Rusya’ya, bir Amerika’ya savrulup duruyor.

Olan da Türk gençlerine oluyor. Fidan gibi gençlerimiz bir bir şehit oluyor.

38 tane fidan gibi gencimiz gitmiş Sayın Tayyip Erdoğan ülkede MİLLİ YAS ilan etmiyor.

Sayın Putin, şehit düşen bu 36 can için ÖZÜR DAHİ dilemiyor. Özür dilemediği gibi “Türkiye askerlerin koordinatlarını vermedi” diyerek suçu Türkiye’nin üstüne atıyor.

Aydın ölçeğine bakarsak,

Kentte düzenlenen şehitlere saygı yürüyüşüne katılanlardan Aydın AK Parti Milletvekili Metin Yavuz’un sırıtarak objektiflere yakalanmasını bir türlü anlayamıyor insan.

Metin Yavuz’un halini görüyor musunuz?

Ölen şehit çocuklarının memleketlerindeki fakirliklerine bakın aşağıdaki fotoğrafta. Siz hiç REZİDANSTA oturan bir ailenin evine şehit ateşi düştüğünü gördünüz mü?

Öbür taraftan papucu çamurlu şehit babası, ayakkabıları çamurlu diye Bakanın makam arabasına binmiyor, adamdaki nezakete bakın.

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Öncelikle Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum.

Annelerimiz ve tüm kadınlarımız bana göre en büyük EMEKÇİLERDİR. Yaşamımızın tüm bölümlerinde KADINLARIMIZ evin her türlü yükünü çeker. Evi derleyen toparlayan fedakar tüm kadınlardır.

Yetmezmiş gibi bir de işe giderler hem ev işleri, hem iş hayatları kadınları inanılmaz yük yüklemiştir.

Bugün oturdum KADIN NE YAPAR diye düşündüm. İnanın 100’ün üzerinde konu saydım ve sonra ERKEKLİĞİMDEN UTANDIM.

Çünkü bu dünyada kadına göre erkek hiçbir şey yapmıyor. KADIN GERÇEKTEN BÜYÜK EMEKÇİ. İşte bunun için İSLAM’DA KADINA ÇOK DEĞER VERİLMİŞTİR. KURAN’DA CENNET ANALARIN AYAĞININ ALTINDADIR DER.

 Ne yazık ki Arap aleminde Türkiye’nin bir sürü yerinde kadın, öldürülen, eziyet edile, horlanan, fırsat eşitliği olmayan, ZORLA, MAHALLE BASKISI İLE NİŞANLANAN  KIZLARIMIZ VARDIR. HEM DE DÖVE DÖVE EVLENDİRİLİRLER.

Öyle ki küçük yaşta “Başlık Parası” ile mal gibi satılıp evlendirilirler.

Burada Atatürk’ümüz Türk kadınına muazzam haklar vermiştir. En başında seçme seçilme hakkıdır. Daha bir sürü hak Avrupalı kadından önce TÜRK kadınına bu hakkı vermiştir.

Bana göre kadının TÜRKİYE’DE BAŞKENTİ AYDIN İLİDİR.

KUŞADASI YAZA HAZIRLANIYOR, BU SENE DAHA GÜZEL OLACAK DİYOR SAYIN ÖMER GÜNEL

Kuşadası’nda 2020 sezonunun ilk kruvaziyer gemisi Malta bayraklı ‘Celestyal Crystal’ ile gelen çoğunluğu Amerika ve İngiliz uyruklu 675 yolcu kent esnafının yüzünü güldürdü.

                                                             

Akdeniz’in en önemli yolcu limanı olan Kuşadası Limanı, 2020 turizm sezonunun ilk kruvaziyer gemisini ağırladı.

Doğu Akdeniz programı kapsamında Rodos Adası’ndan Kuşadası'na gelen Malta bayraklı “Celestyal Crystal” isimli kruvaziyer gemisinden çoğunluğu ABD ve İngiliz vatandaşı olan 675 turistle 406 mürettebat karaya ayak bastı.

 Otobüslerle önce Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve tarihi ören yerlerine giden turistler, tur dönüşünde Sağlık Caddesi ve Kaleiçi’ndeki hediyelik eşya, kuyum, çanta ve tekstil dükkanlarından alış-veriş yapıp, sahildeki kafeteryaları doldurdu.

BAŞKAN YARDIMCILARI ESNAFI ZİYARET ETTİ

Geminin gelmesiyle Belediye Başkan Yardımcıları Oğuzhan Turan ile Seyfi Seyhan Suvar hep birlikte esnaf ziyareti yapıyorlar. Herkes turistlere yardımcı olmaya koşuyor.


Zabıta bir taraftan HANUTÇULARA izin vermiyor, Kuşadası esnafı akıllanmış.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediyeyi tıkır tıkır çalıştırıyor. Kendisiyle konuşmamda “Abi bu yaz Kuşadası daha güzel olacak” diyor.

 

10 AYDA 10 BİN 350 METREKARELİK YENİ YEŞİL ALAN

Kuşadası Belediyesi, ilçeye yeni park alanları kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor. Son 2 ay içerisinde 2 yeni parkın yapımını tamamlayan Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 2 parkın yenileme çalışmalarını ise aralıksız sürdürüyor.

 

Daha Yeşil Bir Kuşadası” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son 10 ay içerisinde 23 mahallede toplam 10 bin 350 metrekarelik alan üzerine yapımını tamamladığı 6 yeni park ile dikkat çekiyor.

Değerli Okuyucularım, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile Kuşadası üzerindeki ölü toprağını üstünden atmış.