Ankara Sheraton Otel'de yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı, il kültür ve turizm müdürlükleri, il ve ilçe belediye başkanları, seyahat acenteleri, tatil köyleri ve oteller, turizm yatırımcıları, kültür turizmi yapan şirketler, turistik hava ve kara taşımacılığı yapan işletmeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve sektörel medyadan yetkili ve temsilcilerin katıldığı zirvede, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yer aldı.
Zirve sonunda Aydın’a dönen İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka Aydın’ı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ve Aydın Standının yoğun ilgi gördüğünü açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka , 2011 Kültür Turizm Zirvesi, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Metin Sözen, Valiler, Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürleri ile Turizm Sektör temsilcilerin katılımı ile başladı. Program açılışından sonra Sheraton Ankara Oteli’nin sergi salonunda illerin ve katılımcı kuruluşların tanıtım stantları açıldı. Standımız ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Konferans süresince standımızı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra çok sayıda katılımcı tarafından ziyaret edildi. Standımızda, ziyaretçilere ilimizi tanıtıcı broşür, harita ve kitapçıklar dağıtıldı, yöresel ürünümüz incir ikram edildi” dedi.