AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi, Söke ilçesinde site içi aydınlatma direklerinin normlara uygun olmadığı ve tehlike arz ettiği için elektrikleri kesti.
Çeltikçi Mahallesinde 100 konutluk Çiftçiler Yapı Kooperatifinde site içi aydınlatması için kullanılan üç adet aydınlatma direğinin elektrikleri, AYDEM tarafından kesilerek lambaları söküldü.
Site içi elektriklerinin kesilmesiyle karanlıkta kalan kooperatif sakinleri AYDEM'e tepki gösterirlerken, başta hırsızlar olmak üzere kötü amaçlı kişilerin sitelerine mesken tutmalarından endişe duyduklarını dile getirdiler.
Apartmanlarının önündeki aydınlatmalardaki arızayı AYDEM'e bildirmelerinin ardından site olarak evlerinin önünün tamamen karanlığa gömüldüğünü söyleyen site sakinlerinden Ümit Yalman, ''Geceleri balkon lambalarını açarak oturmaktayız. AYDEM bize direklerin standartlara uymadığını ve uygun hale getirmemiz gerektiğini söyleyerek kooperatif olarak sorunu bizlerin çözeceğini söyledi. Ancak burası eski kooperatif ve 100 aile oturmakta. Kooperatif olarak muhatap oluşturmakta ciddi sorun yaşamaktayız. Apartmanlarımızın önünün aydınlatılması için yetkililerden yardım bekliyoruz'' dedi.
AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi Söke yetkilileri de direklerin standartlara uymadığını mutlak kooperatif veya site sakinlerince değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, ''Abone konusunda apartmanlardaki ortak abone sayaçları üzerinden elektrik kullanabilirler'' açıklamasını yaptı.