“Her yaşta herkese hizmet” sloganıyla kurulan Aydın Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA) tarafından ilköğretim seviyesindeki çocuklar için çıkarılmaya başlanan AYBA Çocuk dergisi ikinci sayıdan itibaren çocuklardan oluşan yayın kuruluyla çıkarılmaya başlanmıştı. Üçüncü sayının çıkarılması için oluşturulan yeni yayın kurulu da Aydın Belediyesi’nde bir araya gelerek çalışmalara başladı.
Aydın’da çocuklara yönelik ve çocuklar tarafından çıkarılan ilk dergi olma özelliğini taşıyan AYBA Çocuk’un yeni yayın kurulu Mehmet Akif İlköğretim Okulu 4-D sınıfından Muharrem Enes Şen, Mustafa Kiriş İlköğretim Okulu 4-A sınıfından Nesli Müge, Gazipaşa İlköğretim Okulu 4-D sınıfından Selen Onar, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 4-B sınıfından Gülsüm Çelik, Ticaret Odası İlköğretim Okulu 4-C sınıfından Hazar Utku Sözer, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 4-D sınıfından Derya Elen, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4-B sınıfından Nazlı Sıla Koşumcu, Ekrem Çiftçi İlköğretim Okulu 4-D sınıfından Merve Gençer, Yedieylül İlköğretim Okulu 4-D sınıfından Ceren Ece Eriş, Güzelhisar İlköğretim Okulu 4-A sınıfından Melisa Çankal ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 2-C sınıfından Hilal Elen’den oluştu.
AYBA Çocuk Dergisine katkı sunmak isteyen çocuklara ve ailelerine Aydın Belediyesi olarak kapılarının her zaman açık olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Çocuklarımız bizim için çok önemli. Çünkü, bu kentin, bu ülkenin ve bu dünyanın geleceği, gerçek sahipleri çocuklarımız. Onların, sağlıklı büyümesi ve iyi yetiştirilmesi geleceğimiz, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli” dedi.
Başkan Çerçioğlu, Aydın’da yaşayan tüm çocukların dergi içeriğine katkıda bulunmak amacıyla resim, hikaye, makale, karikatür türü çalışmalarını [email protected] adresine ulaştırabileceklerinin de sözlerine ekledi.