Türkiye"de ilk olarak Aydın Belediyesi tarafından uygulandığı belirtilen proje kapsamında Aydın Belediyesi bakıma muhtaç yaşlılara evde bakım hizmeti sunuyor.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu proje kapsamında Aydın Belediyesi"nin ihtiyaç sahibi herkese ulaşarak derdine çare olmaya çalışacağını kaydederek “Temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğe büyük önem veriyoruz. Bu hizmetler karşılığında ihtiyaç sahiplerinden hiçbir ücret talep edilmeyecek” dedi.
Aydın"da yaşlı nüfusu hızla artarken, aralarında bakıma muhtaçlık sorunuyla karşı karşıya kalanların çoğalmasını büyük üzüntüyle takip ettiğini, çözüm olarak da bu girişimi başlattıklarını söyleyen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın"da yeni kurulan (AYBA) Aydın Belediyesi Hizmet Ağı"nın diğer yerel yönetimlere ve Türkiye"ye örnek olması umudunu taşıdığını belirtti.

Başkan Çerçioğlu, yaşlılar için (AYBA) kapsamında profesyonel elemanlar tarafından sunulacak olan evde bakım hizmetlerinin, yaşam süresinin uzamasından kaynaklanan çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini de vurguladı. Proje kapsamında ilk olarak Aydın Merkez"de ikamet eden Parkinson hastası 80 yaşındaki Ahmet Kara"yı ziyaret eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediye olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olacaklarını söyledi.

“Herkes sorunları konuşuyor, biz ise çözüyoruz” diyen Çerçioğlu Aydın"da iki simanın bulunduğunu, birinin ağladığını, diğerinin güler yüzlü bir çehre olduğunu belirterek, “Ben, ağlayan yüzle daha çok ilgilenmeye ve onu güldürecek hizmetlere ağırlık vermeye çalışıyorum. Bundan sonra da, Aydın halkı daha farklı hizmetleri almaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Aydın Belediyesi tarafından başlatılan bu yeni hizmet atağının büyük ilgi ve merak uyandıracağına inandığını söyleyen Çerçioğlu, Türkiye"nin en hızlı yaşlanan nüfuslu kentleri arasında yer alan Aydın"da "hizmet" kavramına yeni içerikler ekleyerek "yepyeni bir Aydın" oluşturacağını vurgulayarak, “Ülkemiz hızla gelişirken, bu gelişmeden herkesin kazançlı çıkması gerekir. Buna karşı çıkan bir kimsenin olabileceğini tasavvur dahi edemiyorum. Sadece bir sorun var. Adil paylaşımın nasıl sağlanabileceği konusunda yaklaşım farklılıkları göze çarpıyor. CHP"li Belediye Başkanı olarak bana düşen görev, öncelikle sosyal dezavantajlı grupların durumunda belirgin düzeltme yaratmaktır” dedi.

Sosyal dezavantajlı gruplar arasında bakıma muhtaç yaşlılar, kadınlar, çocuklar ve ailelerin ilk sıralarda yer aldığını dile getiren Çerçioğlu, evde bakım hizmetlerinden ihtiyaç sahibi her ailenin faydalanmasının sağlanacağını söyledi.
Aydın Belediyesi Hizmet Ağı"nın kapsamlı bir proje olduğunu da belirten Başkan Çerçioğlu, “AYBA tüm kuşakları kucaklayan bir hizmet atağıdır. Çünkü; yaşlanma doğumdan ölünceye kadar devam eden bir süreçtir” diyerek, AYBA"nın çocuk, genç, yaşlı ve herkesi dikkate alan bir anlayış ve kavrayış ile hazırlandığını belirtti.
Aydın halkını bu girişimde "aktif" rol üstlenmeye davet eden Başkan Çerçioğlu, “Modern Türkiye imajına yeni bir perspektif açıyoruz. Bu, kişisel görüşlere değil, aksine bilimsel temellere dayanarak açtığımız yepyeni bir kapıdır. Adilliğin bu yeni kapısını herkesi açıyoruz. Amacımız sivil toplumun şimdiye kadar yeterince kullanılmayan gücünü, topluma çevirerek, önce Aydın"ın, ama aynı zamanda Türkiye"nin gelişmesine katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.