AYASOFYA’NIN CAMİ OLMASI HAYIRLI OLSUN

Değerli okuyucularım Türkiye çok sıcak günler yaşıyor. Dünya din dünyası ise daha sıcak. İstanbul’da bulunan Dünya Mirası sayılan Ayasofya ibadete açıldı, açılacak. Sayın Tayyip Erdoğan geçen seneye kadar ne diyordu? Ayasofya’yı açmak için Sultanahmet Camisini doldurmak gerekirdi diyordu.

Peki ne oldu da bir anda Ayasofya ibadete açıldı?

 

Sayın Tayyip Erdoğan, Amerika bir Papazı serbest bırakmadığı  için doları indirip kaldırırken Ayasofya dini ibadete açılması için hangi pazarlıklar yapıldı acaba ?

Benim aklıma,

  • Haybeliada’da bulunan Papaz okulu kartı için Katolik dünyası Sayın Tayyip Erdoğan’dan açılması için olur almış olabilir.
  • Türkiye’deki Katolik dünyasının Başkanlığını yapan Doğu Roma Katolik dünyasının EKÜMENİK liderliği kabul edilmiş olabilir.

Ancak,

Ne olursa olsun Sayın Tayyip Erdoğan gerçekten devrim niteliğinde bir karar alarak Türk Müslümanların gönlünde taht kurmuştur.

Türkiye’nin şu anda yangın yerine dönmüş olan tarımı, turizmi, işsizliği, perişanlığı tavan yapmış yangın yerine dönmüş iken Sayın Tayyip Erdoğan inanılmaz bir manevra ile AYASOFYA’yı ibadete açarak bir anda Türkiye’nin gündemini değiştirmiş her yerde Sayın Tayyip Erdoğan başarılıymış gibi algı yaratılmıştır.

Ancak,

Dünyada İslamcıların mabetleri olan camiler ne olacak? Oradaki CAMİLER kiliseye mi dönüşecek? Onu bilen yok. Önümüzdeki günlerde bu sıkıntılar birer birer ortaya çıkacaktır.

Mesela 2023 kadar ILIMLI İSLAM CUMHURİYETİ ilan edilirse hiç şaşmam.

Görünen o ki Türkiye LAİK düzenden yavaş yavaş uzaklaşıyor. Neyse bu günden gelecek günleri kahinliğini yapmak istemiyorum.

İstanbul’dan görünen manzara bu.

Ayasofya’nın cami olması hayırlı olsun.

GERMENCİK KÖYLÜLERİ VE FUAT ÖNDEŞ

Aydın kazan ben kepçe 180 km.lik Aydın ilinde incirin ve jeotermalin başkenti Germencik’teyim. Bu güzel ilçemiz son 15 yılın geri kalmışlığını Germencik Belediye Başkanı Sayın Fuat Öndeş ile üstünden atmış vaziyette.

Germencik ilçesi turizm altın üçgeninin kavşak yeri.

Birinci gün SELATİN köyü ve onun etrafında bulunan köyleri dolaştım köy kahvelerinde köylülerle konuştum. Yapılan asfalt yollar köylerindeki çalışmaların mükemmelliğinden ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile (Çerkez) Fuat Öndeş’in uyumundan övgüyle köylerine gelen hizmetlerden söz ettiler.

SELATTİN KÖYÜ,

Bu köy İzmir-Aydın otoyolun üstünde arkasında Selçuk ve Şirince olan bir köy burada asırlık bir çınar ağacı var.

Germencik yanarken burası RAKIM 1100 metre sanki yayla işte köylümüzle sohbet ediyorum.

Selatin Köy Pazarını açan Sayın Fuat Öndeş’e minnetlerini sunuyor köylüler, ama en önemli vurgu Topuklu Efe olmasa bunlar olmazdı.

Köylünün şimdilerde tek isteği sayın Özlem Çerçioğlu’ndan. SELATİN-ŞİRİNCE arası yolun yapılması. Eğer bu yol açılırsa SELATİN köyü ikinci bir ŞİRİNCE olur.

Benden söylemesi.

 

GERMENCİK OVASINA İNİNCE…

Mursallı, Turanlar, Tekin, Ortaklar, Germencik içini kahve kahve yol yol dolaştım…

GERMENCİK FUAT ÖNDEŞ BÜYÜK ATILIMI GERKOOP

Belediye Başkanı, Germencik için büyük işler başarıyor. Aydın ilinin en verimli arazilerine sahip Germencik’te birçok tarım kalkınma kooperatifi var.

Sayın Fuat Öndeş, dünyanın bir numaralı incir üretim merkezi olan Germencik’teki süt üretim kooperatiflerini, incir üretim kooperatiflerini GERKOOP bünyesi altında toplayarak Germencik’in, o güzelim incirini Germencikli teyzemizin, ablamızın, kadınımızın ineğinin bir litre sütünü işte bu GERKOOP bünyesinde süt toplama merkezlerinde Aydın Büyükşehrin yardımlarıyla değerlendiriyor.

Bu ürünlerin değerlendirmesi için İNYA Markasını yaratıyor. Adeta bir tüccar gibi fuar fuar dolaşıyor. Yöremizde başarılı olmuş TİRE SÜT KOPERATİFİ ile devamlı istişarelerde bulunuyor, proje geliştiriyorlar.

Hayvancılığın en büyük ihtiyacı olan yem ve YONCA yetiştirilmesi için belediye arazilerinde YONCA yetiştiriyor. Ata tohumlarında üretilen köylünün mallarını alıp pazarlayarak köylüsünün önünü açıyor.

Germencik Belediye Başkanı Sayın Fuat Öndeş ile söyleşimde köylüsünü sınıf atlatmak için yaptığı çalışmaların en başında ihmal edilmiş köylüsünün derdine derman olduğunu çalışamayan esnafına köylüsüne fakir fukaraya hiç şikâyet etmeden güler yüzüyle yaptıklarını anlatıyordu.

  

GERMENCİK SÜT ÜRETİMİ

Süt üretimi deyip geçmeyin şu an Germencik’te Günlük 50 bin litre süt üretimi yapılıyor. Germencik tarımsal kalkınma kooperatifleri bunun 16 tonunu işliyor.

GERKOOP süt toplama tankları ile köylüsüne yardımcı olmak için Sayın Özlem Çerçioğlu’nun verdiği 5 bin litrelik süt toplama deposu ile GERKOOP pazara giriyor.

Germencik Belediye Başkanı Sayın Fuat Öndeş, son 15 yılda hiçbir kazanım sağlamayan Germencik’i yollarıyla, meydanlarıyla, parklarıyla baya sınıf atlatmış. Ayrıca 1 yıllık sürede Germencik’in borç stokunu 15 milyon ödeyerek azaltmış GERKOOP VE İNYA Markaları ile açtığı pazar yerleri, bulvarları, sokakları, meydanları ile başarısını perçinlemiş vaziyette. Kendisini kutluyorum.

İNYA MARKASI DÜNYAYA AÇILDI, İLK SATIŞ MAĞAZASI TAMAMLANDI

Kırsal kalkınma projesi olan İNYA ürünleri ile dünya pazarlarına açıldı. Dünyaca ünlü Gulfood Dubai fuarı başta olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası fuarlarda boy gösteren İNYA bu anlamda bir dünya markası olma hedefiyle emin adımlarla yürüyor. İNYA’nın ilk konsept satış mağazasında ise çalışmalar hızla devam ederken son rötuşlarından ardından yakında hizmete açılacak. İç dizayn ve dekorasyon çalışmaları aralıksız sürüyor.

ORTAKLAR BEDRETTİN DALAN KAVŞAĞI TAMAMLANDI

İlçenin yetiştirdiği değerli insanlardan olan Bedrettin Dalan’ın adı, çöp şişçilerin olduğu ünlü Ortaklar kavşağına “Bedrettin Dalan Kavşağı” adı verildi.

Kayan LED sistemi ile donatılan kavşak, modern bir görüntüye kavuştu.

MURSALLI ŞAHİN TEPESİNDE REKREASYON VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sosyal alanlar yaratmak ve ilçenin cazibe merkezi olması için yatırımlara hız kesmeden devam ediyor.

Mursallı’da bulunan Şahin Tepesi Mesire alanında rekreasyon ve düzenleme çalışması başlamış.

ÜRETİCİLER İÇİN STANTLAR VE KİLİSE DÜZENLEMESİ YAKINDA BAŞLAYACAK

Germencik’in güzide mahallelerinden,

Mursallı’nın sahip olduğu turizm potansiyelini ve üretim gücünü harekete geçirmek için çalışma başlattık.

DARİO MORENO

Doğum yeri Germencik olan Dario Moreno için müzik ve kültür çalışmaları var eğer Dario Moreno ile ilgili kültür evi çalışmaları yapılırsa Germencik müziğin de başkenti olur.

   

AYDIN İYİ PARTİ KONGRESİ HAYIRLI OLSUN

Değerli okuyucularım Pazar günü İYİ PARTİ kongresini baştan aşağı izledim. Bu Kongre CHP, AK PARTİ, MHP hepsine ders olsun.

İŞTE ÖRGÜT İŞTE PARTİ,

Geçmiş dönem İYİ PARTİ Aydın il Başkanı Sn. Cemal Sarı ve ekibi yanında, İYİ Parti Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ,CHP’nin tüm ileri gelenleri, Milletvekili Aydın Sezgin, Sayın Cemal Sarı’nın yanında bulunduğu sırada üstelik son seçimlerde Sayın Cemal Sarı partiyi büyük bir başarıya götürürken TEPETAKLAK oldu. Peki neden bu hale geldi bunu çok iyi izlemek lazım.

Hani meşhur söz vardır…

ALÇAKLARA KAR YAĞIYOR ÜŞÜMEDİN Mİ, SEN BU İŞİN SONUNU DÜŞÜNMEDİN Mİ?

ÇÜNKÜ ÖRGÜTE RAĞMEN CHP’NİN KAPI KULU OLMAK Sayın Cemal Sarı’nın seçim kaybetmesine sebep oldu.

Delegelerin bir çoğu ile konuştum,

CHP Büyükşehir Belediyesi bizi ciddiye almıyor, biz bu seçimlerde 105 bin rey aldık aradaki fark 70 bin biz olmasaydı Sayın Özlem Çerçioğlu seçilemezdi. Hele hele Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay o makamda oturamazdı.

Ama biz İyi parti örgütü olarak bu iktidarın ortağıyız Ahmet Ağabey. Niye Fatih Atay bizi ciddiye almıyor, niye sayın Özlem Çerçioğlu ciddiye almıyor? Bizim haklarımızı niye Sayın Aydın Sezgin, Sayın Cemal Sarı savunmuyor? 105 bin reyin ORTAKLIKTA BİR DEĞERİ YOK MU dediler.

Zaten İYİ parti adaylarının hepsi kürsüde bunları söyledi. Sayın Cemal Sarı arkasına aldığı tüm belediye başkanları, milletvekilleri ve Koray Aydın’a rağmen seçimi kaybetti.

ŞİMDİ GELELİM BUNUN YANSIMASINA,

İYİ Parti örgütü şimdi işte mevcudiyetini ispat etti. Bundan sonra İYİ Parti örgütü partisine sahip çıkıp MİLLET İTTİFAKININ ortaya koyduğu isteklerini çok büyük kararlılıkla yaptırma noktasına gelmiştir. Bundan sonra İYİ Parti örgütü CHP içinde teslimiyetçi politika kesinlikle izleyemeyecektir. Yanıltmazlarsa kanaat böyle.

ARTIK KARTLAR YENİDEN KARILACAK VE YENİDEN DAĞITILACAKTIR. Özellikle Efeler Belediyesi Başkanı Sn. Fatih Atay bu durumda zorlanacak. Meclisinde istediği kararı alamayabilir.

Sayın Özlem Çerçioğlu ise ortama politika sahnesindeki tecrübeleri ile IYI Partililerin isteklerini en makul şekilde yerine getirecektir.

DİĞER PARTİLERE GELİNCE,

CHP Aydın ilinde konuştuğum bir sürü delege IYI partinin uyguladığı özgür delege seçimleri olsa ve bu dele seçilen kişiler yapılan IYI Parti il çeçimi gibi seçim yapılsa şimdiki mevcut yöneticilerin ilçe başkanlarının hiçbirisini yerlerini koruyamayacağını söylüyor.

  

AK PARTİ

Tek adaylı kongre yapılmasa, aynı şey burada da olacaktır diyor AK Partili görüştüğüm yöneticiler ve delegeler.

Parti içi demokrasi sağlandıkça partiler dinamizm sağlıyor örgüt ayağa kalkıyor.