Evinin kapılarını SABAH'a açan Balta, nasıl hayatta kaldığını anlattı. Pazar akşamı 18.00'de balık tutmak için bir saatliğine açıldıklarını söyleyen iki çocuk babası Balta, "Bir balıkçı teknesi bizi gördü ama yardım etmedi. Nasıl hayatta kaldım, bilmiyorum. Hepsi mahalleden çocukluk arkadaşımdı, çok üzgünüm" dedi. Balta, dehşet anlarını şöyle anlattı:
Tekne bizim değildi ve hiçbirimiz kullanmayı bilmiyorduk. 4.5 metrelik motorlu küçük bir tekneydi. Çıkmayalım diye direttim ama 'Yavaş yavaş gidersek bir şey olmaz' dediler. Hava kararmaya başlamıştı. Açılalı bir saati bulmamıştı. Hamdi hız yapınca teknenin önü kalktı ve hepimizi denize attı. Metin yüzmeyi hiç bilmediği için sadece onda can yeleği vardı. Beşimiz kayığa tutunarak suyun üstünde kaldık. 'Hepimizin telefonu kapandı, mutlaka anlarlar terslik olduğunu' diye konuşuyorduk.
Alabora olduğumuzda 500 metre ilerimizden bir balıkçı teknesi geçiyordu. İmdat diye bağırdık. İki kez projektör yaktı ama yardım etmeden gitti. Bizi fark etmemesi mümkün değildi. Daha fazla dayanamayız diye, en iyi yüzen İsmail ve çok iyi olmasa da ben yardım istemek için yüzmeye karar verdik. Karayı görmüyor ama ışıkları seçebiliyorduk. Mavi bir ışığa doğru yüzmeye başladık.

"BENDEN UZAKLAŞTI"
O benden öndeydi, bir süre hep konuştuk. Halimiz kalmadığında 'Çocuklarımızı hayal edelim' diye birbirimize güç verdik. Ama akıntı ondan uzaklaştırmaya başladı ve bir süre sonra sesini duymaz oldum. Kıyıya kadar 3.5 saat sadece sırt üstü yüzdüm. Kolumda pilatin olduğu için kulaç atamıyordum.
Başımın üzerinde bir yıldız vardı. Ona yetişmeye çalışıyordum ama hep uzaklaşıyordu. Bir de parlak ay ışığını izledim. Nasıl hayatta kaldım ben de anlamıyorum. Kıyıya geldiğimde iki balıkçı gelip hemen yardım etti. Saat 23.30'du. Yarım saat sonra cankurtaran geldi ve kayığın yerini göstermeye gittim ama kayık yerinde yoktu.

Kumburgaz'da pazar günü alabora olan teknede yaşamını yitiren Şener Karataş ve Metin Şahin'in cenazeleri dün gözyaşları arasında toprağa verildi.