Eğitim ve öğretimin en üst seviyeye çıkarılması için Aydın genelinde faaliyet gösteren dershane kurucularının katılımıyla kurulan Aydın Dershaneler Birliği Derneği"nin (AYDERBİR) Nazilli Şubesi, Öğretmen Evi"nde düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan"ın başkanlığında 12 dershane kurucusunun katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sonrasında Ay-Der-Bir Nazilli Şubesi"nin Yönetim Kurulu Başkanlığını Konaklı Dershaneleri Nazilli Şubesi Kurucu Müdürü Oğuz Uygurlu yürütecek.
Nazilli"deki eğitim ve öğretim seviyesini yükseltmek adına çeşitli çalışmalar yapıldığını, bu çalışmalar kapsamında ilçedeki mevcut dershaneleri bir araya getirerek Aydın Dershaneleri Birliği"nin Nazilli Şubesini kurduklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan; “Bizler bu derneğin kurulması için iki yıldan bu yana çalışıyoruz. Dershane kurucularımızla zaman zaman bir araya gelerek toplantılar düzenliyoruz. En son Aydın"da İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Dindar Başkanlığında Nazilli"deki dershanecilerinde katılımıyla Ay-Der-Bir"in Nazilli Şubesi"ni kurma kararı alarak bunu gerçekleştirmiş olduk. Derneğimizin kuruluşunda öncülük etmekten mutluluk duymaktayız. Çünkü bizler bunun ilçemiz ve ilimiz başarısına olumlu katkılar yapacağına inanmaktayız. İnandığımız içinde 2 yıla yakın bir süredir bunun temellerini atacak çalışmaları yapmaktayız. Bu Derneğin kurulmasındaki amaç, Nazilli"nin eğitimdeki başarısını daha üst seviyelere çıkartmaktır. Bu birlik beraberliğimizle ÖSS, OKS ve SBS sınavına girecek öğrencilerimizin başarıları artacaktır. Bu yeni oluşumun Nazillimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan toplantı sonrasında oluşturulan geçici yönetim kurulu Oğuz Uygurlu, Ramazan Ererişkin, Haydar Yetim, Ekrem Eskici ve Ali Ekiz"den oluştu.