Sidney limanı ve Sidney limanı köprüsünde yeni yıl dolayısı ile geleneksel havai fişek gösterisi düzenlendi. Her yıl olduğu gibi dünyanın birçok bölgesinden yeni yıla daha erken girmek isteyenler Sidney'e akın etti. Yeni yıla ilk giren en büyük şehir de TSİ 15.00'da Sidney oldu.

Sidney'de 12 dakika boyunca devam eden havai fişek gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Havai fişekler şehrin her kesiminde görünürken, Sidneylilere yeni yılın girdiğinin habercisi oldu.

Sidney'in yeni yılın girmesini dünyanın bir çok ülkesindeki televizyonlar canlı yayınladı. Avustralya'da da Sidney limanında gösteriyi izleyemeyenler için Kanal 9 televizyonu gösteriyi canlı yayınladı. Kanal 9'da yayınlanan havadan çekilen görüntülerde, havai fişek gösterisi göz kamaştırdı.

Avustralya'dan önce yeni yıla Yeni Zelanda'da TSİ ile 13.00'da girdi. TSİ ile 12.00'da Pasifik'teki ada devletleri Kiribati, Samoa ve Tokelau 2012'ye ilk önce giren ülkeler oldu.

Avustralya'dan sonra TSİ 17.00'da; Japonya, Kuzey Kore, Güney Kore, Endonezya'nın Papua ayeleti, Rusya'nın uzak doğusundaki küçük bir bölge ile Pasifikteki ada ülkeleri Palau ve Doğu Timor yeni yıla merhaba dedi.