Devlet Bakanı ve Başmüzakerereci Egemen Bağış, TBMM AB Uyum Komisyonu'nda AB süreciyle ilgili üyelere bilgi verirken, CHP'li Onur Öymen Egemen Bağış'ın Anadolu Ajansı'na söylediği sözleri için özür dilemesini istedi. Öymen, Bağış'ın 'Bazen Türkiye'de muhalefet ile çeteler arasındaki sınırın nerede olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Çünkü mühimmatla, silahlarla yakalanan kişilerin avukatlığına soyunmuş bir muhalefetle Türkiye'nin demokratik standartlarda, AB standartlarında bir ülke olması kolay bir süreç değil' dediğini aktardı. CHP'li üyeler de Bağış'ın özür dilemesini istedi.

HATADAN DÖNMEK ERDEM

'İnsanların hata yapması normaldir ama hatalardan dönmek de bir erdemdir' dediğini belirten Bakan Bağış ise 'Sayın Baykal da 'çetelerin avukatlığından vazgeçtiğini, bu hatadan döndüğü erdemini ortaya koysun' diyorum. Ben özür dilerim. Siz de Sayın Genel Başkanınızın hatasından dönme konusunda özür dilemesini sağlayabilecek misiniz?' diye sordu. Bağış'ın sözlerine Hacaloğlu, 'Böyle konuşmak sizin haddinize değil' diye tepki gösterdi. 'Bulunan deliller, patlayıcılar bunlar ne?' diye soran Bağış'a, Onur Öymen, 'Bırakın mahkeme karar versin' karşılığını verdi. Daha sonra, CHP'li üyeler ve DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, salonu terk etti.


NİYE ÜZERİNİZE ALINIYORSUNUZ

Devlet Bakanı Bağış, 'Bunların avukatlığını üstlenmeyin diyoruz. Niye CHP olarak üzerinize alınıyorsunuz. Ben muhalefet diyorum. Bu sadece Meclisteki muhalefeti kapsamaz. Şu anda gözaltında bulunan bir muhalefet lideri de var. Muhalefet derken, illa Meclisteki muhalefeti kast etmedim. Şu anda gözaltına alınan kişiler arasında bir partinin genel başkanı var mı? Niye hemen üzerinize alınıyorsunuz? Ben orada CHP ya da MHP dedim mi?' diye konuştu. Daha sonra Bağış, AB üyelik sürecine ilişkin bilgi vermeye başladı./yeni şafak