Türkiye Barolar Birliği"ni oluşturan barolara kayıtlı avukatlar ve bu baroların çalışanları artık Medline güvencesi altında. Acil sağlık alanındaki öncü hizmetleriyle tanınan Medline, Türkiye Barolar Birliği"ne 2 yıl boyunca “acil sağlık hizmeti” verecek.

Türkiye"nin lider acil sağlık hizmeti kuruluşu Medline ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) yetkilileri, yeni işbirliklerini kamuoyuna duyurmak amacıyla 19 Ekim 2007 tarihinde Ankara Sheraton otelde bir araya geldiler.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok gecede yaptığı konuşmada Medline"ın Türkiye Barolar Birliği (TBB)"ne vereceği hizmetin kendileri için önemine değinirken, işbirliği kapsamında baroya bağlı avukatların ve çalışanların bundan böyle “doktorlu kara ambulansı”, “telefon ile tıbbi danışmanlık”, “medikal bilgi köprüsü ve hastane organizasyonu” ve “hava ambulansı” hizmetlerini alarak 2 yıl boyunca, 7 gün ve 24 saat Medline güvencesinde olacağını belirtti. TBB"ne bağlı avukatlar ve çalışanlar ayrıca birinci dereceden yakınları veya aynı soyadı taşıyan akrabaları için 20 YTL. katılım payı ödeyerek 360 YTL. değerindeki “Medline Acil Sağlık Hizmeti”nden faydalanabilecekler.

TBB Başkanı Özdemir Özok, Ankara Sheraton oteldeki lansman gecesinde yaptığı konuşmasına “Tek bir avukat üyemizin bile yapılacak erken müdahale ile hayatta kalabilmesi veya yaşam kalitesini artırabilmesi bizim için her şeye değer!” şeklinde devam ederken, Medline"ın sunacağı acil sağlık hizmetinin avukatlar için büyük önem taşıdığını vurguladı. Medline İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adapazarı, Kocaeli, Konya ve Antalya"da kendi altyapısı ve ekipleri ile, 70"e yakın ilde ise 400"e yakın anlaşmalı kurum aracılığı ile hizmet veriyor.

Medline, benzeri bir işbirliğini daha önce de Memur-Sen ile gerçekleştirmiş; Memur-Sen"in tüm Türkiye sendikalarında görevli 200 bin kişi Medline Acil Sağlık Hizmetleri"nden faydalanmanın avantajına kavuşmuştu.