Tutuklamaların sürdüğü Balyoz davasında, sanık avukatları savunmalara devam edip etmemeyi masaya yatırdı ve çıkan sonuç 'bırakma' yönünde oldu.

İddianamedeki bir numaralı sanık Çetin Doğan bugün tutuklanmıştı.

Balyoz davasında, Korgeneral Nejat Bek'in de aralarında bulunduğu 7 subay daha tutuklanırken, sanık avukatlarının yaptığı toplantı da sona erdi.

Yaklaşık 60 avukat, bugün tutuklanan Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın gündeme getirdiği savunma yapmama konusunu görüştü.

İstanbul Barasu yetkililerinin de katıldığı toplantıda, savunma yapmama yönünde bir karar alındığı belirtilierken, bu konunun baro tarafından da masaya yatırılacağı ve ilerleyen saatlerde avukatlarla yeniden bir araya gelineceği kaydedildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan,, gittiği İstanbul Adliye'sinde bu karar yüzüne okunarak tutuklanan Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, "...'sözün, adaletin bittiği yerdir' diyerek, artık avukatlarımızın cübbelerini çıkarmalarını isteyeceğiz. İstifa etmelerini isteyeceğiz. Bizler de 14 Martta başlayacak davada savunma yapmayacağız..." demişti.

Balyoz davası sanıklarının avukatları da, bu akşam yaklaşık 1.5 saat süren bir toplantı yaptı.

İstanbul Barosu yetkililerinin de katıldığı toplantıdan savunma yapmama yönünde bir karar çıkarken, bu durumda mahkemenin yeni avukatlar isteyeceği baro da konuyu masaya yatırmaya karar verdi. Baro ile avukatların ilerleyen saatlerde bir araya gelecekleri belirtildi.

Ntvmsnbc