Mahkeme heyeti, Uslu"nun iyi halini göz önüne alarak cezayı ömürboyu hapis cezasına çevirdi.
Bir yıl önce komşularının kızı Beyza Çökekoğlu"nu evinde boğarak öldürdükten sonra cesedi odun sobasından yaktığı iddiasıyla tutuklanan ve Konya 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasıyla yargılanan Kezban Uslu, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Kezban Uslu"nun yanısıra öldürülen Beyza Çökekoğlu"nun babası Seyit Çökekoğlu ve avukatı katıldı.


Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütaalasında, sanığın, evinden çıkan küçük Beyza"yı evine götürüp, oyuncaklarla oynaması sırasında ağlayınca boğazını sıkarak öldürdüğü, bunu gizlemek amacıyla da elbiseleriyle birlikte çocuğu yakarak yok ettiği, suçun sabit olduğunu ve sağının suçun işlediği gün akıl sağlığının Adli Tıp Kurumu raporlarına göre yerinde olduğu, bu nedenle sanığa ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verilmesini talep etti.

AVUKAT AĞLADI

Öldürülen Beyza Çökekoğlu"nun avukatı Hülya Gök de, “Hepimiz, anneyiz, babayız. Hepimizin çocukları var. Sanığın böyle bir davranışı ne insan vicdanına, ne de kamu vicdanına sığar. Beyza"nın bu hafta küçük bir kız kardeşi oldu. Beyza onu göremiyecek. En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Avukat Gök"un savunma yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamaması dikkat çekti.


Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan Kezban Uslu da, “O aile ile hiçbir husumetim yoktu. Oraya taşınalı bir ay olmuştu. Bir çocuğum öldü. Diğer çocuğumu da, benden uzaklaştırdılar. Ben de bir anneyim. Böyle bir acıyı başkasına yaşatmam. Ben Beyza"yı öldürmedim. Polisin baskısıyla cinayet işlediğimi söyledim” dedi.

Mahkeme heyeti, Kezban Uslu"yu ilk olarak ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi. Uslu"nun mahkemedeki iyi hali gözönüne alınarak ceza, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

BEYZA'NIN KARDEŞİ OLDU

Öte yandın Beyza Çökekoğlu"nun annesi Asuman Çökekoğlu"nun da bir hafta önce bir kız çocuğu dünyaya getirdiği, bu nedenle halen hastanede tedavi altında olduğu, yeni doğan kızlarına ise "Beyza Nur" adını koydukları öğrenildi.


Olay nasıl oldu?

KONYA"daki merkez Meram İlçesi Alavardı Mahallesi Kıraç Sokak"ta oturan Beyza Çökekoğlu, 30 Nisan 2009 tarihinde markete ekmek ve yumurta almak için gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Konya Emniyet Müdürlü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 1 aylık soruşturma sonunda Beyza Çökekoğlu"nu evinde boğarak öldürdükten sonra cesedi odun sobasından yaktığı öne sürülen komşuları Kezban Uslu"yu gözaltına aldı. Uslu, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Tutuklanan Kezban Uslu"nun, akıl sağlığı yerinde olup olmadığının belirlenmesi için önce Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"ne, ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi"ne gönderildi. Hakkında dava açılan Uslu, 7 Ocak 2010 tarihindeki ilk duruşmada 2008 yılında "Kader" adlı kızının öldüğünü, hasta diğer kızının da 3.5 ay hastanede tedavi gördüğünü anlatırken, şöyle dedi:
“Eşim beni sürekli dövüyordu. Hasta olan kızımı da benden uzaklaştırdılar. Çok yıprandım. İnthara bile teşebbüs ettiğim zamanlar oldu. Beyza"ya karşı düşmanca his beslemedim. Olay günü, sebebini bilmediğim nedenle dolayı temizlik ve çay yaptığım şirketteki işten çıkartıldım. Daha sonra markete gittim. Beyza ile orada karşılaştım. Marketten çıkınca çocuk arkamdan evime geldi. Vefat eden kızımın bebeğini aldı. Ona, "Annenin buraya geldiğinden haberi var mı?" diye sordum. Bir şey söylemedi. Marketten aldığı içinde ekmek ve yumurta bulunan poşeti yere bıraktıktan sonra, ölen kızımın bebeği ile oynamaya başladı. Oynarken bebeğin kolunu yerinden çıkarttı. Bunu görünce, ölen kızım gözümün önüne geldi. Kendimi kaybettim. Tokat vurdum. Yere düştü, yığıldı. Öldüğünü sandım. Ne yapacağımı bilemedim.”

DHA