Kuşadası Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri “ Öykülerin Evrensel Dili Projesi “ kapsamında Hollanda ve Romanya"ya ziyarette bulunacak. Ev sahipliğini Hollanda"nın Amsterdam şehrindeki Mediacollege okulu ile Romanya"nınYaş şehrinden Vasile Lupu Öğretmen Okulunun yaptığı “Öykülerin Evrensel Dili” isimli proje; geleneksel halk hikayelerini, 0–6 yaş çocuklarına yönelik olarak düzenleyerek ve resimleyerek İngilizce, Hollanda"ca, Romence ve Türkçe olarak dört dilde hazırlamak ve ortak bir kitap haline getirmeyi amaçlıyor. Projeye Türkiye"den destek veren Kuşadası Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri ve ilgili proje öğretmenleri 29 Mart- 11 Nisan tarihleri arasında projeyle ilgili çalışmaları yürütmek amacıyla Romanya ve Hollanda"ya gitmeye hazırlanıyor.
Ön hazırlık çalışmalarında 3 adet hikayenin her hikayenin 7-10 adet resmi olacak şekilde resim taslaklarının hazırlayacak olan Kuşadası Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi ekibi, ön hazırlık çalışmalarının ardından Hollanda ve Romanya"da yapılacak toplantılarda Hollanda ve Romanya"da illüstrasyon teknik ve yöntemleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler alınacak ve öğrenilen yeni bilgiler ışığında resim taslakları üzerinde uygulamalar yapacaklar. Teorinin anında uygulamaya dönüştürüleceği çalışmaların sonunda 3 adet Hollanda"ya, 3 adet Türkiye"ye ve 3 adette Romanya"ya özgü hikayenin resimleme çalışmaları tamamlanmış olacak.
Kuşadası Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Proje Öğretmeni Nagihan Güner, “Öğrencilerimiz proje hazırlık dönemi kapsamında yaptığımız çalışmalarla ve İngilizce dil kursuyla kendilerini hem mesleki açıdan hem de yabancı dil bilgisi açısından önemli ölçüde geliştirdiler. Yarıyıl tatilinde okulumuzda verilen uygulamalı Corel kursu ile illüstrasyon bilgilerini ve becerini geliştirdiler. Proje kapsamındaki çalışmalarımız sorunsuz ve hazırladığımız planlarımız doğrultusunda devam ediyor. Öğrencilerimiz bu proje ile çok önemli tecrübe kazanmış olacaklar ve uluslararası kültür alış-verişine de önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.