Makedonya meteorolojinin açıklamasına göre son 130 yılın en sıcak dönemini yaşıyor. Üsküp'te hava sıcaklığı 41 dereceye ulaşırken, insanlar serinlemek için Ohri gölüne akın ediyor.

Bölgedeki yoğun nem sebebiyle hissedilen sıcaklığın 50 derece civarında olduğu belirtildi. Yoğun nem ve sıcaklardan bunalan Üsküplüler, soluğu şehre 160 kilometre uzakta olan Ohri gölünde alıyor. Üsküp gibi tarihi Osmanlı şehri olan Ohri'de, Avrupa'nın en büyük tatlı su gölüne giren vatandaşlar, buz gibi suyun keyfini çıkartıyor. Ohri sahilleri tamamen dolarken, sahilde yer bulamayanlar da gölün suyunu Adriyetik denizine taşıyan bol akıntılı nehirde serinliyor.

Ohri'nin girişindeki köprülerden buz gibi suya atlayan gençler, hızlı akıntının keyfini de çıkarıyor. Balıklama, çivilime gibi değişik şekillerde nehre atlayan Ohri'nin gençleri, etraftaki dağlardan eriyip gelen kar sularının denize göre çok daha serin olduğunu belirtiyor.

Ohri'ye Türkiye'den gelenler ise kalenin içindeki büyük kilisenin avlusunda yatan Yakup Çelebi'nin ruhuna fatihalar okuyor. Ohri incisi olarak kabul edilen sedefli taşlardan yapılmış kolye ve takılardan alan turistler, tarihi şehirdeki çarşıyı dolaşıyor. Osmanlı cami ve tekkelerinin de bulunduğu şehir Avrupa'nın önemli turizm merkezlerinden.