Ukrayna ekibinin gollerini Gai, İlsinho ve Kobin attı.

SİVAS'IN TUR ATLAMASI ZORA GİRDİ

25 Ağustos'ta Ukrayna'da oynanacak rövanş maçınnda Sivasspor'a tur atlayabilmesi için gol yemeden 4-0'lık galibiyet gerekiyor. Bunun dışında 4-1, 5-2'lik gollü galibiyetler de ekibimize tur atlatacak. Shahktar'ın her türlü galibiyeti, beraberlik ve 3'ten az farklı yenilgileri turu Ukrayna ekibine getirecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

İngiliz hakem saatini kontrol ediyor.. Ve karşılaşmanın sonu. Sivas evinde Shahktar'a 3-0 yeniliyor..
Dakika 90+1: Aksilikler bitmiyor.. Aghahowa aniden içeri daldı. Kaleci Petkoviç'i geçerken yere indi.. Hakem tereddütsüz kırmızı kartını Petkoviç'e çıkarttı. Sivas 3 oyuncu değişikliği yaptığı için Onur kalede..
Hakemden 4 dakikalık kaybolan zaman işareti geliyor..
Sivas maçı iyice bıraktı. Willian'ın vuruşunda top yine ağlarımızda ama hakemin de ofsayt bayrağı havada..
Dakika 87: Sivas havlu attı. Çünkü top üçüncü kez ağlarımızda. Kobin gerilerden geldi. Rat'ın pasıyla ceza sahasında topla buluştu. İçeri plaseledi: 0-3..
Dakika 85: Bir sert harekette Sedat'tan. Ve bir sarı kart da ona..
2-0'dan sonra Sivasspor oyundan iyice düştü..
Dakika 78: Cihan çıktı, Onur Tuncer son değişiklik olarak oyunda.. Ukrayna ekibinde de Polyanskiy oyunda ilk golü kaydeden Gai kenara geliyor..
Dakika 76: Top maalesef bir kez daha ağlarımızda. Aghahowa soldan girdi. İçeri çıkardı. gerilerden gelen İlsinho çok sert vurdu. Defansa da çarpan top ağlarla buluştu..
Dakika 74: Maçın tek golünü kaydeden Gai sarı kart görüyor..
Bir güzel haber de Galatasaray'dan. Keita'dan devre biterken bir gol daha. Galatasaray: 2 - Tallinn: 0
Dakika 70: Shahktar'da ikinci oyuncu değişikliği.. Geçen sezon Kayseri forması giyen Aghahowa oyunda, Gladkiy çıkıyor.
Dakika 65: Shahktar'da Willian oyunda, Jadson kenara geliyor..
Dakika 64: Abdurrahman Dereli sağdan ortaladı. Ersen Martin kafayı vurdu. Rakip takım tehlikeyi kornerle önledi. Kornerden gelen top yine kornere gitti. Ama sonuç çıkmadı..
Bir oyuncu değişikliği de Ukrayna ekibinde olacak. Willian saha kenarında..
Dakika 61: İbrahim Şahin soldan ceza sahasına girdi. Kucher'den sıyrıldığı an kendini yerde buldu.. Sivaslı oyuncuların ''Penaltı'' itirazları var. Ancak hakem ''Devam'' dedi..
Dakika 60: Sivasspor'da Bouazza'nın yerine Kamanan oyunda..
Dakika 59: Bu Abdurrahman Dereli'de kesin körük gibi ciğer var. Sivaslı futbolcu yine sağdan indi. Ortaladuı. Yine korner. Ama yine sonuç çıkmadı..
Fenerbahçe'den de sevinçli haber.. Sarı-Lacivertli ekip Andre Dos Santos ile ilk yarı bitmeden golü buldu. Sion: 0 - Fenerbahçe: 1
Sivasspor ikinci yarıya çok iyi başladı. Üst üste ataklar geliştiriyoruz. Bu atakların baş mimarı da Abdurrahman Dereli..
Dakika 52: Yine Abdurrahman, yine Shahktar kalesinde tehlike... Ve top yine kornerde. Ama sonuç çıkmadı..
Dakika 50: Abdurrahman sağ kanattan girdi.. Ortaladı. Rakip takım tehlikeyi kornerle önledi. Kornerden gelen topa Cihan vurdu ama meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı..
UEFA Avrupa Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Galatasaray, Tallinn önünde Keita'nın golüyle 1-0 öne geçti.. Sion-Fenerbahçe karşılaşması ise 0-0 devam ediyor..
Ve karşılaşmada ikinci devre başladı..
Ersen Martin ikinci 45 dakikada görev yapacak.. Musa Aydın'ın yerine Ersen sahada..
Maçta ikinci yarı başlamak üzere...
Ve karşılaşmanın ilk devresi sona erdi. Sivasspor: 0 - Shahktar Donetsk: 1..
Maçın ilk yarısında 2 dakikalık uzatma oynanacak..
Dakika 40: Hayrettin köşe atışı kullandı.. Gerilerden gelen Sedat kafayı vurdu. Top kaleci Pyatov'da kaldı..
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor Play-Off ilk maçında kendi evinde Fransa'nın Tolouse ekibine 3-1 yenildi..
Dakika 32: Cihan'ın uzaktan şutu farklı şekilde Shahktar kalesinin yanından dışarı gitti..
Bu arada Sion-Fenerbahçe maçı da başladı. Toluse karşısında 2-1 yenik durumda bulunan Trabzonspor ise Engin'in kırmızı kart görmesiyle karşılaşmanın son dakikalarını 10 kişi oynuyor.
Dakika 27: Musa Aydın'ın sert şutunu önleyen kaleci Pyatov bir sakatlık geçiriyor. Oyun kısa süreli de olsa durdu..
Maçta 25 dakikalık bölüm geride kaldı.. Sivasspor'un ataklarının hızı kesilmiş durumda..
Dakika 24: Yasin rakibine yaptığı sert hareket sonrası sarı kart görüyor..
Dakika 17: Hayrettin soldan çalımlarla girdi.. Ceza sahasına yaklaşırken ortaladı. Ancak boşta kalan meşin yuvarlağa yetişecek Sivaslı oyuncu yok.. Hemen bir dakika sonrası Hayrettin yine ortaladı. İbrahim Şahin bu kez kafayı vurdu. Kaleci Pyatov topu son anda kornere çeldi.. Köşe vuruşundan sonuç çıkmadı.
Topun başında Bouazza var. Ancak barajı bozan Jadson sarı kart görüyor.. Bouazza atışı kullandı. Top farklı şekilde avuta çıktı..
Dakika 15: Sivasspor gol sonrası tedirginliği üzerinden çabuk attı.. İbrahim Şahin'le rakip kaleye yakın bir yerden serbset vuruş kazandık..
Bu arada Trabzonspor, Tolouse karşısında 2-1 yenik duruma düştü..
Ani gelişen atakta Shahktar forvetleri bir anda ceza sahamızda çoğaldı. İlsinho'nun vuruşu kaleci Petkoviç'ten döndü. Ancak Gai önüne düşen topu düzgün bir vuruşla ağlarımıza gönderdi.
Dakika 6.. Maalesef top ağlarımızda.. Sivasspor: 0 - S.Donetsk: 1. Gol: Gai..
Maçın ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçiyor..
Ve maç Sivasspor'un vuruşuyla başladı..
İki takım da sahadaki yerini aldı.. Karşılaşma başlamak üzere...
Sivasspor'da bu önemli maç öncesi kadroda büyük sürprizler var. Teknik direktör Bülent Uygun sezon başından bu yana sürekli şans verdiği Ersen Martin ve Kamanan'ı Shakhtar karşısında yedek kulübesine çekmiş..
Karşılaşmanın başlamasına 20 dakikalık bir süre kaldı.. Sivas 4 Eylül Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar göze çarpıyor..
Bu nedenle ekibimizin bu hafta sonu Türkiye Ligi'nde Denizlispor ile oynayacağı karşılaşma Futbol Federasyonu tarafından 2 Eylül tarihine alındı..
Sivasspor, Shakhtar Donetsk ile bu maçın rövanşını rakibinin 28 Ağustos Cuma akşamı Süper Kupa karşılaşması olması nedeniyle önümüzdeki hafta salı günü, yani 25 Ağustos'ta Ukrayna'da oynayacak..
Bir dönem ülkemizde Galatasaray ve Beşiktaş'ı da şampiyon yapan Rumen Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk karşısında Sivasspor'un saha ve seyirci avantajını iyi kullanması gerek..
Kırmızı-Beyazlı ekip yoluna bu sezon yeni adıyla organize edilen UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor. Ancak Sivasspor'un önünde önemli bir engel var. O da yine kendisi gibi sürpriz bir şekilde Devler Ligi'ne 3'üncü ön eleme turunda veda eden Ukrayna ekibi Shakhtar...
Bilindiği gibi ekibimiz geçen sezon Türkiye Ligi'ni Beşiktaş'ın ardından ikinci sırada bitirdiği için Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmaya hak kazanmış ancak 3'üncü ön eleme turunda Belçika'nın Anderlecht takımına boyun eğmişti..
UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Sivasspor, 4 Eylül Stadı'nda geçen sezonun UEFA Kupası Şampiyonu Shakhtar Donetsk'i ağırlıyor..
Tüm futbolseverlere iyi akşamlar...