Hanefi Avcı ile Devrimci Karargah soruşturmasında tutuklanan Necdet Kılıç arasında 30 telefon görüşmesi dinlemeye takılmış. Avcı 16 Eylül"deki görüşmede, Kılıç"a dinleme kararından bahsederek dosya numarasını veriyor. “Örgüte yardım”la suçlanan Avcı"nın tutuklama kararı da bu dinleme tutanağına dayandırılıyor

ESKİŞEHİR eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı"nın tutuklanma nedeni olarak Devrimci Karargah örgütü soruşturmasında tutulanan Necdet Kılıç"la olan ilişkisi gösteriliyor.
Kanal D"nin haberine göre Kılıç 8 aydır örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle teknik takipteydi. Takip sırasında Avcı ile 30 yıl önce yakalayıp sorguladığı, daha sonra da arkadaş olduğu Kılıç arasında 8 aylık bu sürede yaklaşık 30 telefon görüşmesi tespit edildi.

Savcının iddiasına göre özel bir hattan yapılan o görüşmeler arasında en kritik olanı 16 Eylül 2010 tarihinde yapılmış. Avcı görüşmede Necdet Kılıç"a hakkındaki dinleme kararından bahsediyor. Soruşturma dosyasının numarasını veriyor. Dinlemeyi yapanların İstanbul İstihbarat Şubesi elemanları olduğunu anlatıyor. Savcıya şikayet etmesini söylüyor. Hanefi Avcı için en önemli kırılma noktası burası oluyor. Çünkü emniyet, bir emniyet yetkilisinin soruşturmayla ilgili bir dosyanın numarasını takip altındaki zanlıya vermesi “terör örgütüne yardım” suçu olarak görüyor. Hanefi Avcı"nın tutuklanması da bu dinleme tutanağına dayandırılıyor.

Avcı"nın ikinci tutuklanma gerekçesi ise operasyonun gizliliğini ihlalden oluyor. Bunun gerekçesi yine telefon kaydı. Savcılık tarafından cep telefonu dinlendiği için savcılık Avcı"nın artık ankesörlü telefon kullandığını öne sürüyor. Dinleme kayıtlarına göre Necdet Kılıç, Avcı"ya "Ağabey sana telefon ettiğim ankesöre aynı adam girdi. Elinde cep telefonu var" diyor. Bu yöntem polisin çok sık kullandığı bir yöntem. İşin ilginç yanı bu yöntemi geliştiren de Hanefi Avcı. Avcı aynı konuşmada Kılıç"a,"Peşindeki polisin fotorafını çek" diyor. Ama Necdet Kılıç bunda başarılı olamıyor.

"Peşindeki polisin fotoğrafını çek"

HANEFİ Avcı"nın Necdet Kılıç"la yaptığı ve polisin dinlemesine takılarak tutuklanmasına neden olan telefon kayıtlarından biri şöyle:

KILIÇ: Abi sana telefon ettiğim ankesöre aynı adam girdi. Elinde cep telefonu var. Gözlüklü, hafiften sakallı, elinde pet şişe var.

AVCI: Hangi numarıyı aradığını öğrenmeye çalışıyordur. Peşindeki polisin fotoğrafını çek.