Ankara eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir"in avukatı Fidel Okan, Hanefi Avcı"yla Metris cezaevinde görüştü. Avukat Okan, Avcı"nın müvekkili Özdemir"in davasında tanık olarak ifade vereceğini, bu nedenle görüştüklerini, soruşturmanın gizliliği nedeniyle bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Okan, soru üzerine Hanefi Avcı"nın kendisine gayet iyi olduğunu, hakkındaki iddiaların mesnetsiz, yapılanların hukuksuz olduğunu açıkladığını anlattı.

Okan şunları söyledi: "Hanefi Bey davanın hukuki mesneti olmadığı için tutuklama kararına itiraz etmeyeceğini, tahliye talebinde de bulunmayacağını söyledi. Bu yüzden avukat da istemiyor. İstanbul Barosu"ndan gönderilen avukata da ''sakın tahliye dilekçesi verme'' diye söylemiş. Zaten bugün 'tahliye talebim yoktur' diye bir dilekçe verecekmiş.

Hanefi Bey 'iddia sahibinin iddiasını ispatlaması gerekir, ispatlamasını bekliyorum. Süreç kitabımda belirttiğim ve beklediğim gibi devam ediyor', diyor. Hapishanede bol bol okuyacakmış, benden bir sonraki görüşmemizde getirmem için Belma Akçura"nın Teşkilatın Adamları isimli kitabı istedi."

TUTUKLANMIŞTI

Hanefi Avcı Devrimci Karargah örgütüne yardım etmek suçlamasıyla dün gece tutuklanmıştı.

Hürriyet