Açıklamasında CHP'li vekillerin komisyon boyunca yaşattığı zor günleri anlatan Avcı, kavga esnasında kafasına atılan kırtasiye malzemesini gösterdi ve 'işte gerçek kara leke' dedi.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda yer bulamayan muhalet partisi milletvekilleriyle, Ak Parti milletvekilleri arasında kavga çıktı. Kavga sonrasında, 3 aydır görüşülen 4+4+4 değişikliği, komisyonda kabul edildi. Komisyon Başkanı Nabi Avcı, gerginliğin ardından basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında özellikle CHP'li vekilllerin komisyonun çalışmasına olumsuz yönde etki ettiğini iddia eden Avcı, Ak Parti'li vekillere de iyi yönde katkılarından dolayı teşekkür etti

İşte Avcı'nın konuşması

23 Şubat 2012 Perşembe günü başlayan görüşmelerimiz toplam 91 saat 41 dakika sürdü ve kanun teklifi komisyonumuzdan geçti.

Özellikle CHP'li milletvekilleri bu süreç boyunca komisyonu çalıştırmamak, engellemek ve mümkünse hiç çalıştırmamak gayelerine rağmen komisyonumuz büyük bir olgunluk göstererek, demokratik nezaket içinde tamamlanması için büyük çaba gösterdi.

CHP bir süre sonra kürsü işgali, komisyon üyelerinin konuşturulmamasına kadar dayandı.

Ak Parti'li arkadaşlarımızın divanın düzgün çalışabilmesi için gösterdiği olaganüstü gayrete teşekkür ediyorum. Ben özellikle divandaki arkadaşlarımıza, alt komisyonu götüren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bindirilmiş kıtalar halinde komisyona sevk ettiği vekillere rağmen bu komisyonda bu teklifin görüşmelerinin tamamlanabilmiş olması sevindirici.

CHP'nin amacı bu teklifin geri çektirilmesiydi. Komisyonumuz zorbalığa boyun eğmedi. Bugün ki görüşmelerde siz değerli basın mensuplarını sıkıntıya düşüren anlar da yaşandı. Özellikle kameraman arkadaşlarımızı burada ki sevimsiz durumlardan etkilenmesin diye dışarı almaya çalıştık. Ancak bana gelen bilgilere göre, bizim kameraman arkadaşlarımızı salimen dışarı çıkarma istediğimiz CHP tarafından komisyon kapısı kapatılarak engellenmiş. Sizlerden Komisyon Başkanı olarak özür diliyorum.

En kabası bu... Bana atanı görmedim ama bizzat gören arkadaşlarım; CHP'den Akif Hamzaçebi olduğunu söyledi.(Elindeki kırtasiye malzemesini göstererek) 300-400 gram ağırlığında ve 5,6 cm'den kafamı sıyırdı. Kafama gelmiş olsaydı şuan hastaneden açıklama yapıyor olacaktım. Kılıçdaroğlu'nun 'kara lekle' olarak değerlendirmiş. Ben o kara lekeyi bilginize sunuyorum.

Herkesin bunu gerektiği gibi değerlendireceğine ve hükmünü vereceğine inanıyorum. Bu işlemlerin demokratik biçimde bitmemiş olmasından dolayı üzüntü duyduğumu bildirmek istiyorum.