Kararla üniversite şansları kalmayan öğrenciler, “Türkiye demokratikleştikçe birileri bizimle uğraşıyor. Devlet bizi ömür boyu atölyeye mi mahkum etmek istiyor” dediler.

Danıştay'ın katsayı kararı meslek lisesi öğrencileri, velileri ve yöneticilerini hayal kırıklığına uğrattı. Yeni Şafak muhabiri kararın ardından meslek liselerinin nabzını tuttu. Üniversite hayalleri darbe alan öğrenciler, Türkiye'nin her alanda demokratikleşmesine dikkat çekerken "Birileri sürekli bizimle uğraşıyor. Biz Mars'tan mı geldik" diyerek tepki gösterdi. Lise yöneticileri ise Danıştay kararının Türkiye'nin kaliteli eleman ihtiyacının giderilmesine darbe olduğunu dile getirdiler.

ÖĞRENCİLERİN MORALLERİ BOZULDU

Danıştay'ın aldığı kararın, öğrencilerin üniversitede okuyabilme azmini ve kararlılığına engel olduğunu söyleyen Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cemalettin Turgut, “Öğrencilerimiz moral, motivasyon ve psikolojik açıdan olumsuz yönde etkilendi. Umarız yanlıştan dönülür. Aksi takdirde, bu okullarda okuyan öğrenciler haksızlığa uğradıkları ve kendilerine çifte standart uygulandığı düşüncesine kapılacaktır. Bu da genç yaşlarında hayata ve mesleki gelişime olumsuz bakmalarına neden olacaktır” dedi.

KARAR KALKINMAYI ENGELLER

Kadırga Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Aytaç ise Türkiye'de kaliteli eleman yetersizliğine meslek liselerinin çare olacağını belirterek "Meslek liselerinin gençler için cazip hale getirilmesi gerekir. Ancak mezunlarımızın üniversiteye girmede diğer liselilerle eşit şans verilmemesi ülke ekonomisine, sanayisine daha bilgili ve donanımlı elemanlar yetişmesine, teknoloji üretilmesine engel oluyor. Ümit ediyoruz ki bu yanlıştan en kısa zamanda geri dönülür” şeklinde konuştu.

EVLATLARIMIZIN HAYALLERİ YIKILDI

Danıştay'ın almış olduğu kararın, meslek lisesinde okuyan öğrencileri ve velilerini son derece üzdüğünü ifade eden Kadırga Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nurhan İşbilen de “Bir anne olarak, çocuklarımız ve gelecekleri hakkında alınan bu kararı doğru bulmuyoruz. Bir an önce bu kararın düzeltilmesini bekliyoruz. Bir yıl içinde alınan bu iki farklı karar, çocuklarımızın psikolojilerini, derslere olan motivasyonlarını olumsuz yönde etkiledi” dedi.

Büyüklerimiz bizi hesaba katsınlar

Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi B.A: Bütün hedeflerimizin engellendiği düşüncesindeyim. Büyüklerimiz karar alırken bizi hesaba katsınlar. Hayat boyunca okulumuzdaki gibi bir atölyeyi mi bize layık görüyorlar


Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi O.A : Mesleki olarak gelişme sağlamak, ileride alanlarımızda daha kaliteli eğitim alabilmek ve mühendislik eğitimi alıp ülkemize daha faydalı olmayı istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz?

Danıştay Atatürk gençliğini şok etti

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi E. D: Danıştay'ın kararı Atatürk'ün Atatürk'ün kurduğu demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne de yakışmıyor. Karar, Atatürk'ün bu ülkeyi emanet ettiği Türk gençliğini şok etti.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi E.Z: Böyle bir karar muz cumhuriyetlerinde dahi alınmaz. Eğer üniversiteyi çok görüyorlarsa, bizleri Uganda'ya göndersinler./yeni şafak