Uzay mekiği, kenetlendiği Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrıldı. 30 yıllık hizmetin ardından emekliye ayrılacak mekiğin mürettebatı da vedalaşırken duyguluydu. 
 
Amerikan uzay mekiği Atlantis, yörüngedeki Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan son kez ayrıldı. 30 yıllık serüven sona erdi.
Dünyaya yolculuk öncesi Atlantis ekibi istasyondaki mürettebatla vedalaştı. Mürettebat birbirlerine sarılarak kucaklaştı. Atlantis mürettebatı, uzay istasyonundan ayrılmadan önce küçük bir uzay mekiği maketi ve 1981'deki ilk uçuşta taşınan Amerikan bayrağını armağan olarak bıraktı.
 
Bir haftadır uluslararası uzay istasyonunda olan Atlantis'teki dört astronot Perşembe günü dünyaya dönecek, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezine şafak vakti iniş yapacak. 30 yıllık uzay mekiği programının son yolculuğunu yapan Atlantis'in dönüşüyle birlikte uzay tarihinde bir sayfa kapanmış olacak. Atlantis, Discovery ve Endeavour uzay mekikleri gibi emekliye ayrılacak.
 
Üç uzay mekiği de müzede sergilenecek. ABD, 2015'e doğru yeni bir fırlatma sistemine sahip olana dek astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu?na ulaştırmak için Rus Soyuz füzelerine bağımlı olacak.