Arınık kardeşler 2011 Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda yarıştıkları 6 alette 3 altın, 4 gümüş, 1 bronz kazandı.
 
Hellenikon Spor Salonu'nda yapılan artistik cimnastik yarışmalarına 6 dalda birden katılan Burhan - Orhan Arınık kardeşler, tüm madalyaları topladı. Ankaralı 15 yaşındaki ikizler yer, kulplu beygir, halka, atlama masası, paralel ve barfikste yarıştı.  
 
Günün ilk madalyaları barfiks dalında geldi. Bu disiplinde Burhan birinciliği kendinden önce doğan ağabeyi Orhan'a kaptırmadı. Burhan kürsünün zirvesinde yer alırken, Orhan Arınık ikinci oldu.  
 
Paralelde de kürsüye çıkan ikizler. Bu dalda birinciliği rakiplerine kaptırdı. Orhan ikinci, Burhan ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.  
 
Kulplu beygirde en iyiler arasında 6. Oldu. Orhan ise kendi serisinde gümüş madalya kazandı.  
 
Halkada Burhan kendi serisinde altın madalyayı boynuna takarken, kardeşi Orhan, bu dalın en iyileri arasında 6. Sırada yer aldı.  
 
Atlama masasında serisinde Burhan Arınık ikincilik kürsüsüne çıktı. Orhan bu dalın en iyileri arasında 8. Oldu.   
 
Yer aletinde Orhan ikinci oldu, Burhan bu dalın en iyi 8.'si olarak büyük başarı kazandı,
Orhan Arınık, 6 alette topladığı puanlarla grubunun birincisi oldu. Burhan ise şampiyonada yarışan 70 sporcu arasında en iyi altıncı olarak büyük bir başarıya imza attı.  
 
Türkiye Özel Sporcular cimnastik takımının antrenörü Munise Tuna, 6 ay gibi kısa bir süredir ikizleri çalıştırdığını belirterek, "Onların yeteneğine şaşırmamak imkansız. Pekçok şeyi kısa süreli kamplarda öğrendiler ve şampiyonada da başarı ile uyguladılar. Zihinsel engelli sporculara şans tanındığı anda neleri başarabileceklerini ispatladılar. Bu tür yarışmalar özel sporculara çok şey katıyor. Özgüvenlerini artırırken, toplumsal yaşama uyumu sağlıyor. Böylece hem yeni arkadaşlar ediniyorlar hem de ailelerinin cesaretini artırıyorlar." dedi.  
 
Ankara'da Çankaya İş Okulu'nun öğrencisi olan şampiyon ikizlerin ise madalya töreninden sonra büyük keyif yaşadıkları görüldü. Yaz Oyunları'nda mücadele eden özel sporcu arkadaşları ve yöneticilerle madalyalarının mutluluğunu yaşayan Orhan ve Burhan Arınık kardeşler, adeta şampiyonanın da maskotu oldular.  
 
Türkiye cimnastikte bugün iki kız sporcu ile madalya mücadelesi verecek. Şemsi Koçak ile Gözde Dinçer Hellenikon Olimpik Tesisleri'nde denge, yer aleti ve atlama masasında yarışacak. 
 
Öte yandan 11'li erkek futbol takımı grubunda İrlanda'yı 4-1 yenerken, 7'li karma takım ise Slovakya'ya 7-3 yenildi.  
 
4 Yılda bir yapılan Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nın 13.'sünde 7 bin 500 sporcu 22 dalda yarışırken, Türkiye Özel Olimpiyatlar Derneği sporcuları ise Atina'daki oyunlara futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme, atletizm ve jimnastik  olmak üzere 7 dalda 106 sporcu ile katıldı.
 
Türkiye