Oylamada ''hayır'' oyu veren 22 PASOK ve 21 Yeni Demokrasi (ND) milletvekili partilerinden ihraç edilirken, LAOS'lu 2 milletvekili ise yasaya ''evet'' dedikleri için partiden atıldı.

PASOK Başkanı Yorgo Papandreu'nun talimatıyla partiden atılanlar arasında İskeçe milletvekili Çetin Mandacı da bulunuyor.

PASOK'da ayrıca, sözkonusu yasaya ilke olarak ''evet'' diyen ancak, anlaşmanın maddelerine itiraz ettikleri için parti disiplin kuruluna sevk edilen 8 milletvekilinin de yapılacak seçimlerde aday listelerine alınmayacağı belirtildi.

Anonymous yine hackledi

Bu arada, dün Parlamentoda ikinci kredi anlaşmasıyla ilgili yasa tasarısın oylandığı sırada Yunanistan Başbakanlık, Yunanistan Parlamentosu, Vatandaşı Korumu Bakanlığı ve Yunanistan Polis Teşkilatı'nın internet siteleri Anonymous grubu tarafından hacklendi.

Anonymous'un, twitter'den ''Tango down'' şeklindeki askeri terimle duyurduğu saldırının ardından Yunanistan Maliye Bakanlığı ile PASOK ve ND'nin internet sitelirinin de çökertildiği öğrenildi.

Anonymous, geçtiğimiz hafta içinde de Yunanistan Adalet Bakanlığı'nın internet sitesini hacklemişti. Hackerler bıraktıkları mesajda, ''Adalet geliyor. Ülkenizdeki yaşananlar kabul edilemez. Halk sizi, halkın istekleri doğrultusunda çalışmanız için seçmişti ancak başarısız oldunuz. Ülkenizdeki en kutsal şey olan demokrasiyi öldürdünüz. Demokrasi ülkenizde doğmuştu ama siz şimdi demokrasiyi öldürdünüz'' ifadelerine yer vermişti.