Medyanın darbelerdeki rolünü anlattığı yazıları nedeniyle ‘laik meslektaşları’ndan tepki aldığını söyleyen Birand, “Gerçeklerden bu kadar çok korkmalarını anlamadım” dedi. Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın medyanın darbecilerle ilişkisini ortaya koyan yazıları tartışılmaya devam ediyor.
 
“Genlerimizde darbecilik vardı” ve “Askeri, laik kesim kışkırttı” diye yazan Birand, tepkileri sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden cevapladı. Laik kesimin darbelerdeki rolünü tartıştığını söyleyen Birand, “En yakın laik meslektaşlarım olsun, dostlarım olsun atmadıkları pislik kalmıyor” ifadelerini kullandı.
 
YANLIŞLARIMI YAZSINLAR
 
Twitter hesabı üzerinden kendisini eleştirenlere sert çıkan Birand şunları söyledi: “3 gündür benimde dahil olduğumlaik kesimin eski darbelerdeki rolünü tartışıyorum. Kimseyi suçlamıyorum.
 
Sadece tespitte bulunuyorum. Ancak maşallah benim en yakın laik meslektaşlarım olsun, dostlarım olsun atmadıkları pislik kalmıyor. Gerçeklerden bu kadar çok korkmalarına bir anlam veremiyorum. Söylediklerimin hangisi yanlış bana yazsınlar da tartışalım.”