Didim merkez mahalleleri içerisinde olan Çamlık, Altınkum ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlıklarının kullanılmadığı görülürken, kullanılmayan muhtarlık binalarının camlarının ve tavanlarının kırıldığı, pencerelerin açık şekilde toz ve çamur içerisinde kaldığı görülürken, binlerce liratya mal olan muhtarlık binalarının atıl vaziyeti ise vatandaşın da tepkisini çekiyor.
Didim Belediyesi’nce 3 yıl önce yaptırılan 3 Muhtarlık binası atıl halde duruyor. 2009 yılında Didim Belediyesince ilçe merkezindeki, 9 Mahalle Muhtarına yaptırılan Muhtarlık binaları kullanım için muhtarlara teslim edilmesine rağmen, Çamlık, Altınkum ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarlık binalarının kullanılmadığı için harabeye dönüştüğü görüldü. Muhtarlık binalarının camlarının ve tavanlarının kırıldığı, pencerelerine ve kapıların zarar verildiği, duvarlarına yazılar yazıldığı ve içerisinin ise toz ve çamur yığını haline geldiği görüldü. 3 yıldır boş halde duran Muhtarlık binalarının içler acısı durumu vatandaşında tepkisine çekerken vatandaşlar “Hizmet vermeyecek binanın neden yapıldığını, Belediyenin yapılan muhtarlık binasında hizmet verilip verilmediğini neden kontrol etmediğini, Atıl vaziyette duran binanın durumunun ne olacağına” ilişkin sorular sorarken, Vatandaşın belediyeye ödediği paralarla yaptırılan muhtarlık binasının çürümesine tepki gösterdiler.
Didimliler Didim Belediyesinin bu konuda bir girişim başlatacağını umduklarını söylerken, Mahalle Muhtarlarına ise halkın parası ile yapılan bu yerlere sahip çıkmaları çağrısında bulundular.

20120112ay506893_01.jpg