13 yıldır atıl durumda olan Nazilli Belediyesi binası bitişiğindeki 19 katlı bina 3 ay sonra faaliyete geçecek.
Yapımına 1986 yılında başlanılan 19 katlı Belediye otel inşaatı 1998 yılında tamamlanmış ancak hizmete sunulamamıştı. Bugüne kadar yaklaşık 40 Milyon TL masraf yapılan bina 13 yıldır atıl olarak bekliyordu.
2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi Nazilli Belediyesi eski Başkanı Aytekin Kaplan tarafından özel hastane yapılmak üzere özel bir firma ile anlaşmaya gidilmişti. Nazilli’nin yeni Belediye Başkanı Haluk Alıcık binanın çok ucuza kiralandığı gerekçesiyle taraflar arasında yapılan bu anlaşmayı bozmuştu. Bugün Nazilli’de noter huzurunda yapılan yazılı anlaşma ile Nazilli’nin kamburu haline gelen 19 katlı binanın hizmete açılması konusunda büyük bir adım atıldı.
YAP İŞLET DEVRET MODELİ
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makamında yapılan anlaşmaya göre Renovatio Yatırım ve Danışmanlık Ltd.Şti yetkilisi Mustafa Ceyhan ile yapılan anlaşma gereğince aylık 9 bin 250 TL ye kız öğrenci yurdu olarak 19 yıllığına ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile ilgili firmaya verildi. İşletmeci firma 3 ay gibi kısa bir süre sonra binanın iç ve dış tüm eksiklerini giderip hizmete açma garantisi verirken,. binanın zemin ve ilk 2 katı halka hizmete verecek. Binanın diğer 16 katı ise 250 kız öğrenciye yurt hizmeti verecek.