Proje kapsamında görev alacak olan personel için Aydın Belediyesi Meclis Salonu"nda düzenlenen eğitim seminerinin tamamlanmasının ardından; tanıtım ve bilgilendirme elemanları ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Yedieylül, Mimar Sinan, Girne, Meşrutiyet ve Cumhuriyet mahallerinde ev ev dolaşarak katı atık ayrımı konusunda vatandaşları tek tek bilgilendiriyorlar. Görevliler vatandaşlara evsel atıkların ayrı, ambalaj atıklarının (cam, plastik, metal, kağıt/karton ve kompozit) bir torbada biriktirilmesini, Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü"nün belirlediği gün ve saatlerde bu atıkların apartman girişlerine indirilmesini istiyorlar.
Proje görevlileri tarafından evinde ziyaret edilen İpek Özdemir isimli vatandaş, başlatılan proje için Başkan Özlem Çerçioğlu"na teşekkür ederek, “Çok geç kalınmış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanına seçilir seçilmez böyle bir uygulama başlatmış olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Ben duyarlı bir vatandaş olarak bu uygulamaya gereken hassasiyeti göstereceğim. Keşke herkes uygulasa” dedi.
Daha güzel ve yaşanabilir bir Aydın için herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağıran Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “ÇEVKO Vakfı bilgilendirme ve tanıtım görevlileri halkımıza konu hakkında neler yapılması gerektiğini anlatıyorlar. Biz de Belediye olarak ambalaj atıklarını toplama günleri belirledik. Temiz İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz her mahalle de belirlenen gün ve saatlerde ambalaj atıklarını özel aracımızla gelip alacaklar. Vatandaşlarımız lütfen bu uygulamaya destek versinler. Çöpü kaynağında ayrıştırırsak yani, evsel atıklarımızı ayrı ambalaj atıklarını ayrı torbalara koyarsak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamış oluruz. Şu an 5 mahallede başlattığımız bu proje önümüzdeki aylarda tüm mahallelere yayılacaktır. Ben bu konuda Aydın halkının gerekli hassasiyeti göstereceğine eminim. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.