Tanıtım ve bilgilendirme elemanları geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak seçilen 5 mahallede başlattıkları bilgilendirme çalışmalarını bu yıl 8 mahallede devam edecek. Yedieylül, Mimar Sinan, Girne, Meşrutiyet, Cumhuriyet, Kurtuluş, Güzelhisar, Efeler mahallelerinde ev ev dolaşacak olan bilgilendirme elemanları katı atık ayrımı konusunda vatandaşları tek tek bilgilendirecekler.
15 gün sürecek olan çalışmalarda görev alacak personele Aydın Belediyesi geçici kimlik kartı verileceğini belirten yetkililer, projenin uygulanması esnasında vatandaşların bilgilendirme elemanlarına yardımcı olmalarını istedi.
Proje kapsamında 30 bin adet broşür, 8 bin adet sticker, bin adet afiş hazırlatıldığını belirten yetkililer, vatandaşlara evsel atıkların ayrı, kağıt-karton-pet-plastik-cam-metal-alüminyum ve benzeri atıkların ayrı bir torbada biriktirilmesini, belirtilen günlerde konutlarının önlerine çıkarmalarını veya geri dönüşüm amaçlı konulan ambalaj kumbaralarına ağzı bağlı poşetler içerisinde bırakmalarını istediler.
Temizlik İşleri Müdürlüğü"nün belirlediği programa göre ambalaj atıklarının toplanma günleri Pazartesi günü Mimar Sinan Mahallesi, Salı günü Girne Mahallesi 1. Bölge, Çarşamba günü Girne Mahallesi 2. Bölge, Perşembe günü Meşrutiyet Mahallesi, Cuma günü Cumhuriyet Mahallesi ve Cumartesi günü Yedieylül Mahallesi olarak belirlendi.
Aydın halkını kampanyaya destek vermeye çağıran Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Vatandaşlarımız lütfen bu uygulamaya destek versinler. Çöpü kaynağında ayrıştırırsak kentimiz ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamış oluruz. Geçen yıl 5 mahallemizde yaptığımız çalışmalar bu yıl 8 mahallemizde devam ediyor. Ben bu konuda Aydın halkının gerekli hassasiyeti göstereceğine eminim. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.