Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen “Atık Pil Toplama Yarışması” Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sezai Selçuk tarafından Fatih İlköğretim Okulu"nda düzenlenen törenle başlatıldı.

Düzenlenen yarışma hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bu yıl yürürlüğe giren "Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği" gereği böyle bir uygulamaya geçtiklerini söyledi. Alıcık, yönetmeliğin belediyelere birçok görev ve yetki verdiğine dikkat çekerek, “Okullarımız arasında pil toplama yarışması düzenledik. 20 Ocak"ta başlayan kampanyamız 7 Mayıs"ta sona erecek. Birinci olan okulumuza projeksiyon cihazı, ikinci olan okulumuza bilgisayar ve üçüncü olan okulumuza da renkli yazıcı hediye edeceğiz. Aycıca en çok atık pil toplayan öğrencimize ise diz üstü bilgisayar armağan edilecektir” dedi.

Başkan Alıcık, yarışmada dereceye giren okulların 5 Haziran 2010 tarihinde düzenlenecek olan ödül töreninde ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Başkan Alıcık ve katılımcılar ile öğrenciler topladıkları pilleri, belediye tarafından temin edilen atık pil kumbaralarına atarak yarışmayı başlattılar./iha