Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin terörle mücadaleye yönelik eleştirilerine yanıt verdi ve "Muhalefet partilerine sesleniyorum, ateşle oynamayın. Bu mesele siyasi istismara gelmez. İç çatışmadan söz ediyorlar. Eğer bu milleti, bu memleketi gerçekten seviyorsanız bunu telaffuz dahi edemezsiniz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Kızılcahamam'daki kampında 11'inci İstişare ve Değerlendirme toplantısında muhalefet partilerinin hükümetin terörle mücadele politikalarına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, bu süreçte toplumsal psikolojinin iyi yönetilmesi ve çoğulcu demokrasinin korunması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Ama bundan rahatsız olanlar var. Bütün tecrübeler bundan başka çıkar yol olmadığını bize göstermiştir. Bu sadece ülkemizde değil, tüm dünyadaTerör baskı ortamını sever. Hamaset edebiyatıyla Türkiye'yi bir baskı ortamına sürükleyenler de bunun sonuçlarını iyi düşünmelidirler. Zaman, akıl ve sağ duyuyla hareket etme zamanıdır. Açık ve net söylüyorum, türlü tahrik ve ithamlarla hükümetimizi izlediği strateji gereği mahrem tutulması gereken bazı konuları kamuoyu önünde tartışmaya zorlayanlar sadece terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüklerini görmeli ve bilmelidirler. Biz baskılara, siyasi şantajlara boyun eğerek milletimize böyle bir bedel ödetmeyiz. Kimse kurusa bakmasın. Muhalefet partilerine sesleniyorum, ateşle oynamayın. Bu mesele siyasi istismara gelmez. İç çatışmadan söz ediyorlar. Eğer bu milleti, bu memleketi gerçekten seviyorsanız bunu telaffuz dahi edemezsiniz. Soruyorum, kimi neyle tehdit ediyorsunuz? Sokakları tahrik ettiğinizin farkında mısınız?"

"BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZ MÜSPET MİLLİYETÇİLİKTİR"

Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerine amaçlarının bu olmasa bile Türkiye'ye yapacakları en büyük kötülüğü "menfi milliyetçilik" söylemini sürdürmek olduğunu belirtti. Erdoğan, "Nara atarak, hamasi nutuklar atarak hiçbir yere varmak mümkün değildir. Gelin bundan vazgeçin. Bizim milliyetçiliğimiz müspet milliyetçiliktir" dedi. Erdoğan, hakkında kapatılma davası açılan DTP'ye isim vermeden çağrıda bulunarak demokrasi ya da terör arasında bir seçim yapması gerektiği görüşünü yineledi.

ANKA