CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karayalçın hakkındaki bu ağır iddiayı, "düne kadar" SHP'de beraber çalıştığı bir isim ortaya attı. İşte Ömer Gürcan'ın sözleri:

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın hakkında şok iddialar. Murat Karayalçın"ın SHP"deki en yakın adamlarından biri olan Ömer Gürcan, “Karayalçın SHP"yi ve arkadaşlarını resmen satmıştır. Karayalçın, Encümen-i Daniş"in onun ötesinde Ergenekon"un belediye başkan adayıdır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı Melih Gökçek"in, “Karayalçın baronların adayı” tezi, Karayalçın"ın en yakınındaki yol arkadaşlarından Ömer Gürcan tarafından doğrulandı.

SES TV"de Haber Genel Yönetmeni Latif Şimşek"in sunduğu Çıkış Yolu programına, TKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tuncay Çelen, DSP"nin Ankara için tek aday adayı olan Murat Güztoklusu ve SHP üyesi iken Karayalçın"ı eleştirdiği için ihraç edilen Ömer Gürcan katıldı.

KARAYALÇIN SÖZÜNÜ TUTMADI

Ömer Gürcan, CHP adaylığı söz konusu olduğunda Murat Karayalçın"ın SHP"lileri toplayarak, “Kesinlikle CHP"den aday olmayacağım” dediğini aktardı. Daha sonra CHP"ye giden Murat Karayalçın"ın “SHP"lileri sattığını” öne süren Ömer Gürcan, CHP adaylığından sonra Karayalçın"ı tanımayamadığını söyledi ve müthiş iddialarda bulundu.

Gürcan önce, Karayalçın"ın Encümen-i Daniş"in adayı olduğunu öne sürdü. Karayalçın"ın, “Encümen-i Daniş üyesi değilim ama çağırsalar seve seve giderim” dediğini hatırlatan Gürcan, iddialarını daha da ileri götürerek, “Karayalçın sadece Encümen-i Daniş"in değil aynı zamanda Ergenekoncuların da adayıdır” dedi.

Karayalçın"a “abi” diyecek kadar yakın olduğunu söyleyen Gürcan, “SHP"yi yüzüstü bırakıp arkadaşlarını sattıktan sonra gerçekleri gördük. Bu adam acaba Dışişleri Bakanlığı yaparken, Başbakan Yardımcılığı yaparken bu görevleri nasıl yaptı, hangi şartlarda yaptı merak ediyorum” dedi. Ömer Gürcan, Ankara"da CHP"nin ve Karayalçın"ın Melih Gökçek karşısında kazanma şansı olmadığının da altını çizdi.

HABER7