CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde Türk halkına hesap vereceğini ileri sürdü. Ateş, Devlet Bahçeli'nin önerisine ne dedi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Hükümetini eleştirerek, ''AK Parti Hükümetinin politikası Ardahan'ı her yönüyle bitirmiştir. Ardahan yüzde 30 yoksullaşmıştır'' diye konuştu.

2007 seçimlerinde Türkiye'nin muhasebesini yapamadığından AK Parti'nin birinci parti olduğunu ileri süren Ateş, şunları söyledi:

''O günler dindar bir cumhurbaşkanı edebiyatı arkasına sığınmışlardı. Türkiye'nin sorunları konuşulamamıştır. Artık sığınacakları bir limanları yok. Önümüzdeki seçimlerinde Türk halkına hesap verecekler. AK Parti seçimler öncesi Ergenekon'la yeni bir mağduriyet ipine sarılacak. Ama bu ip onların ayağına dolanacak.''

Bir soru üzerine, solda bir oluşum peşinde olmadıklarını da ifade eden Ateş, ''Biz Anadolu oluşumu peşindeyiz. Anadolu halkıyla daha sık kucaklaşma çabasındayız'' dedi.

-MHP'NİN ÖNERİSİ-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamalarla ilgili bir soruyu ise Ateş, şöyle cevapladı:

''Doğrusu MHP'nin aklına şaşmak gerek. Anayasa Mahkemesi, Türkiye'deki hukuk sisteminin en üst makamıdır. Bu mahkemedeki 11 üyenin kararıyla AK Parti'nin laiklik karşıtı odak haline geldiğine karar verilmiştir. Bu ucube durum ortadayken, Sayın Devlet Bahçeli'nin çıkıp 'yetkilerini kısıtlayalım' demesi AK Parti'nin dini esaslara göre Türkiye'yi yönetme iddiasına göre güç vermektir. Bu açıklamayı yaparken umarım düşünmüşlerdir.''

-CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKAY: ''BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ÇEVRECİ ÜSLUBUNU

ANCAK TEBESSÜMLE KARŞILAMIŞLARDIR''

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yoğun çevre hakkı ihlallerinin yaşandığını böyle bir dönemde iktidarın öz eleştiri yapmasını beklediklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki açıklamaları karşısında ise ''pes artık'' dediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın çevre konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere, ''Ben çevreciyim, benim iktidarım çevreci, çevreciliği her alanda savunuyoruz'' diye yanıt verdiğini hatırlatan Okay, şunları kaydetti:

''Herhalde biraz olsun AKP'nin uygulamalarını izleyenler Sayın Başbakan'ın üslubunu ancak tebessümle karşılamışlardır. Sayın Başbakan iddialı; 'ben çevrecinin daniskasıyım' diyor. Türk Dil Kurumu sözlüğünde 'daniskasını yapmak' deyiminin, 'bir işi her yolu deneyerek gerçekleştirmek' anlamına geldiği belirtilmekte. Bu açıdan bakarsak, Sayın Başbakan'ın gerçekten deneyerek çevreyi katletmeyi başardığını söyleyebiliriz.

2B uygulaması ile orman arazilerinin talan edilmesinin yolunu açmak isteyen Sayın Başbakan değil mi? CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nde iptal ettirdiği kızılağaçları orman vasfından çıkartan yasayı TBMM'den geçiren Sayın Başbakan değil mi? Tüm orman arazilerinin 'turizmi teşvik' söylemi ile talan edilmesinin önünü açan Sayın Başbakan değil mi?''

-''TAKİPÇİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ''-

Erdoğan'ın Türkiye'deki bir numaralı ''çevre sabıkalısı'' olduğunu savunan Okay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Başbakan'ın bu konudaki sabıkaları saymakla bitmez. O yüzden Sayın Başbakan'a 'pinokyo' örneğini hatırlatmakta fayda var. Çevrenin katledilmesinin örneklerini ortaya koyan yasaların hepsi CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştır. Bu davalar devam etmektedir. Bu açıdan CHP, çevre hakkının takipçisidir. Takipçisi de olmaya devam edecektir. Sayın Başbakan kaçacak biz de onu kovalamaya devam edeceğiz.

Sayın Başbakan'ın hiddetli açıklamaları sonrasında Sinop'ta çevre duyarlılığını gösteren yurttaşlarımızın demokratik eylemleri idare tarafından zor kullanılarak durduruldu. Katılımcı demokrasiye, eleştirel düşünceye tahammülü olmayan Sayın Başbakan'dan demokrasi şampiyonu olmaz. Ancak Sayın Başbakan'ın sözlerine bakarsak, en demokrat Sayın Başbakan, en çevreci Sayın Başbakan, insan haklarını en iyi savunan ve uygulayan Sayın Başbakan, en iyi ekonomist Sayın Başbakan... Bu ruh hali Türkiye'nin sorunlarını çözmede kimseye fayda sağlamaz. Sayın Başbakan siz bırakın kendinizi övgüler dizmeyi, bırakın da sizi yurttaşlar ve tarih değerlendirsin.''

Haber 7