Farklı söylemiyle dikkat çeken Ayşe Sucu"nun görevden alınmasında Diyanet Vakfı Kadın Kolları"na ateist üyeleri kabul etmesinin neden olduğu öğrenildi

Diyanet Vakfı, Kadın Kolları Kurucu Başkanı Ayşe Sucu"nun, görevden alınması nedeniyle deprem yaşıyor. Sucu"nun görevden alınması kararının arkasında “Kadın Kolları"na başka din ve mezhep mensupları ile ateistlerin üye olması, yapılan konferans ve seminerlerde konuk olmaları”nın Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti"nde yaşattığı rahatsızlığın olduğu öğrenildi. Sucu"nun görevden alınmasının ardından Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut"un da aralarında bulunduğu yöneticiler ve çalışanlar da toplu istifa kararı aldı.

Mütevelli Heyeti"ni rahatsız etti

Diyanet Vakfı Kadın Kolları"nın kurucusu olan Sucu, başını “Benazir Butto modeli” örtmesi ve “Kuran da başörtüsüne yönelik açılım yok” gibi radikal çıkışları ile tanıyordu. Sucu"nun 1997 yılında kurduğu 20 üyeli Kadın Kolları"nın üye sayısı bugün 15 bine ulaşmıştı. Üye olanlar arasında farklı dinler ve mezheplere mensup kişilerin yanı sıra ateistler de bulunuyordu.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti"nin cuma günü Diyanet Vakfı Genel Merkezi"nde yaptığı toplantının gündemi Kadın Merkezi Başkanı Ayşe Sucu ve icraatları vardı.

Kaynak: taraf