3 gün süren festival Pazar gecesi Şovmen Hakan Doğanay"ın şovu, çilek güzeli yarışması ve THM Sanatçısı Orhan Hakalmaz konseri ile son buldu.
Cuma günü açılışı yapılan yaklaşık 10 bin nüfuslu Atça"daki festivalde mehteran, yabancı ve yerli halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi. Teknik çilek yetiştiriciliği yarışmasında dereceye giren en iyi çilek yetiştiricileri ödüllerini protokolden aldı. Yöreye has el işi ve el sanatlarının bulunduğu karma sergi ise beğeni ile izlendi. Festivalin ikinci günü ise yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, Türk Savaş Sanatı Sayokan gösterisi ve Ankara"dan festivale katılan Dans Gurubu muhteşem şovu büyük bir beğeni ile izlendi. 2. günün sonunda ise ses sanatçıları Semra Polat ile Kubilay Dökmetaş sahne alarak Atça ve çevre halkını müzik ziyafetine boğdu.
ATÇA ÇİLEK GÜZELİ SEÇİLDİ
Festivalin 3. ve son gününde büyük bir katılım gözlenirken, festival süresince açtıkları stantlarda çeşitli ürünlerini sergileyen onlarca firma beldeye hareket getirdi. Akşam saatlerinde başlayan final programına ilk olarak yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri katıldı. Festivalin vazgeçilmezlerinden olan ve dört gözle beklenen Festival Çilek Güzeli yarışmasında 16 genç kız en güzel seçilmek için yarıştı. Beş kişilik jüri ve binlerce izleyicinin önünde ter döktü. Heyecanla beklenen yarışmanın sonunda ise 17 numara ile yarışan Yenipazarlı Esra Engin jüriden 1895 puan alarak kraliçe tacını taktı. Seden Yapıcı yarışmada ikinciliği alırken Tuğçe Tunç ise üçüncü güzel oldu. Birinci güzelin tacını Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli takarken, tüm güzellere hayatlarında başarılar diledi. Festival Çilek Güzeli Esra Engin duygularını dile getirirken çok heyecanlı olduğunu ifade ederek “Bu yarışmaya haberim olmadan katılmak zorunda kaldım. Arkadaşlarım yarışma listesine adımı yazdırmışlar ve ben de festivali izlemek için geldiğim Atça"dan çilek güzeli olarak ayrılıyorum. Seçildiğim için çok mutluyum. Annem, babam ve kardeşlerim çok sevindiler. Güzel olmak, özellikle de Atça Festivalinde kraliçe seçilmiş olmak beni çok mutlu etti. Büyük gurur duydum. Yarışmaya katılarak büyük cesaret sergileyen diğer arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Unutmasınlar ki binlerce kişinin önünde podyuma çıkmak büyük cesaret istiyor. Hepsini kucaklıyorum” dedi.
ORHAN HAKALMAZ COŞTURDU
Güzellik yarışmasının ardından ünlü şovmen Hakan Doğanay şovları ile Atça halkını ve festivali izlemeye gelen konukları coşturdu. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Hakan Doğanay"ın ardından Ünlü Sanatçı Orhan Hakalmaz sahne aldı. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Hakalmaz, yaklaşık 2 buçuk saat süren programı boyunca yaklaşık 10 bin kişilik izleyicisine doyumsuz müzik ziyafeti sundu. Efe gösterileri ile de halkı coşturan Hakalmaz gece yarısını geçmesine rağmen halktan gelen istekleri seslendirmeye devam etti.
Festivalin sonunda bir açıklama yapan Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, festivalin çok güzel geçtiğini ifade ederek “Umarım tarımsal ve sanatsal ürünlerimizin tanıtımı için düzenlediğimiz bu dokuzuncu festival ile başarılı olmuşuzdur. Festivallerle bir araya gelen halkımız stresten ve çalışma ortamından 3 gün süreyle uzaklaştıklarına inanıyorum. Tanıtım ve dinlenme için gerçekleştirdiğimiz festivalimiz önümüzdeki yılda devam edecektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.